Follow Me @Charmedka

17.08.24

Judy I. Lin - Sladká chuť temnoty | RC review

Spisovatelka: Judy I. Lyn 
Originální název:
A Venom Dark and Sweet
Série:
Kniha čaje
Díl: 2.
Počet stran: 290
Rok vydání: 2024
Vydání originálu: 2022
Nakladatelství: Ocelot
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Do království Velké Si přišlo velké zlo. Vyhnaný princ se vrátil, aby se chopil moci, a jeho nástupu na dračí trůn napomohly hromadné otravy, které drží lid ve strachu a nedůvěře. Ning, mladá, ale mocná šen-nung-š, vládkyně magie využívající starobylé a jemné umění výroby čaje, doprovodila princeznu Čen do vyhnanství. Přidává se k nim čerstvě uzdravená sestra Šu i princeznina věrná osobní strážkyně. Čtyři mladé ženy společně cestují po celém království a hledají spojence, kteří by jim pomohli vyhnat útočníky a získat zpět Čenin právoplatný trůn.
Zlatý had však stále pronásleduje Ning v nočních můrách vizemi války a krveprolití. Probudilo se zlo, které je mnohem starší než malicherné lidské konflikty, a všechna magie v zemi možná nestačí na to, aby ho zastavila před pohlcením světa...


Po přečtení prvního dílu jsem se docela těšila na pokračování, ač jsem knihu hodnotila jako průměrnou, ale originální, o tom žádná, říkala jsem si, že druhý a zároveň závěrečný díl třeba bude mít větší grády a vlastně byla zvědavá, jak se příběh vyvine.


V království Velké Si nyní vládne vyhnaný princ, lid se drží na uzdě díky strachu, mučení a otravám. Princezna Čen je ve vyhnanství společně s Ning, která ovládá mocnou magii čaje, její sestrou a princezninou strážkyní. Společně se snaží dát dohromady spojence proti krutovládě a získat zpět Čenin trůn.

Kde začít, s knihou jsem strávila snad celý měsíc, měla jsem pocit, že ji snad nikdy nedočtu, absolutně jsem se nebyla schopná začíst a bohužel musím napsat, že jsem se opravdu nutila, protože ten příběh Vás nijak nenutí k tomu, zasednout a zjistit, co se bude dít.

Sice během putování hlavních hrdinek občas přijde nějaké to nebezpečí, ale je to tak špatně napsané, nezáživně, v podstatě bez emocí, že Vás to nechává chladnými. Ono to pokračování totiž působí, jako kdyby autorka nevěděla, jak pokračovat a jak to dotáhnout do konce.

Za mě vůbec nemělo jít o duologii, ale celé bych to nacpala do jedné knihy, protože Sladká chuť temnoty by úplně v klidu šla zkrátit, takhle to byla kniha plná vaty, která se táhla.

Bohužel ani milostný příběh mezi Ning a Kangem tu neměl prostor a to málo nemělo jiskru.

Za něco stálo až posledních pár stran, konečně lepší atmosféra, pořádné intriky a magie a žádný prostor pro nudu.
Moc děkuji internetovému knihkupectví megaknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete zakoupit zde. 

Žádné komentáře:

Okomentovat