Follow Me @Charmedka

08.10.23

J. R. Ward - Posedlost

Spisovatel:
J. R. Ward
Originální název: Possesion
Série: Padlí andělé
Díl: 5.
Počet stran: 520
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Po nevydařeném manželství a roce přešlapování na místě se Cait Douglassová konečně rozhodne odhodit zábrany a začne žít naplno. Rozhodně však není připravená na to, že během jediného večera jí do cesty vstoupí dva přitažliví muži: zpěvák, kytarista a rozený džentlmen Gordon Benjamin, a drsný, živočišný barový vyhazovač Duke. Cait neví, koho si má vybrat – ani jak dramatické důsledky bude její volba mít.

V souboji dobra a zla zřetelně vítězí tým padlých andělů, avšak Jim Heron, nedobrovolný spasitel lidstva, nečekaně zariskuje a vítězství z minulého kola věnuje své ďábelské protivnici Devině, která na oplátku propustí z pekelné studny duši nevinné Sissy Bartenové. Jim nemyslí na nic jiného než na Sissy a její bezpečí, zanedbává své povinnosti i soupeření o další duši. Jeho pochybení má nepředvídatelnou, katastrofální odezvu…



Předposlední díl, bitva mezi dobrem a zlem je v plném proudu a ač vítězství se zatím přiklání na stranu dobra, karty se najednou otočí.

Tentokrát se zaměříme na Cait, která se konečně po rozvodu začíná dávat dohromady. Jenže do toho skočí po hlavě a najednou má kolem sebe rovnou dva ctitele. Zpěváka a kytaristu a barového vyhazovače, jeden pohlednější než druhý.

Vypadá to, že tentokrát bude Jim Heron bojovat o ženskou duši. Avšak Jeron má nyní ještě jiné starosti, kterým dává přednost. Jedná se o mladičkou Sissy, o její duši, kterou Devina propustila výměnou za vítěžství z minulém kole. Sissy je tedy zpět mezi živými a Jim neřeší nic jiného.

Právě co se týče Sissy, tak je škoda, že jí není věnováno více prostoru, sice se tu objevuje od začátku série a je jasné, že svoji důležitou roli má, přesto ji autorka nedává možnost se projevit. Ale třeba ještě překvapí.

Bitva se chýlí ke konci, čtenář očekává hromadu akce a napětí a přitom se bohužel za mě jedná o neslabší díl, já si vlastně ani pořádně nepamatuji, o čem byl. Postavy nudné, nezajímavé a vývoj téměř nula. Zajímavé je pak možná až rozuzlení, to určitě nikdo nečekal, ale jinak kniha nenadchne, málo emocí, málo všeho.

Žádné komentáře:

Okomentovat