Follow Me @Charmedka

05.02.22

Laurell K. Hamilton - Temná krev

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: Blood Noir
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 16.
Počet stran: 330
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2008
Nakladatelství: Epocha
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Laskavost pro přítele dostane Anitu Blakeovou přímo do centra pořádného skandálu, který ohrožuje vládu Jean-Clauda. Anita se stává figurkou ve hře starodávné upíří královny, která znovu získává svou moc.




Statečně jsem se pustila do dalšího dílu. Ač mě předchozí s názvem Harlekýn akcí a napětím moc neoslovil, dobře se četl a tak jsem do pokračování byla více motivovaná, i když u nás už přeložených dílů moc není a pokud budu chtít pokračovat, nemine mě originál, bohužel.

Temná krev je krapet jiná. Anita jede se svým kamarádem Jasonem, kožoměncem a striptérem, do Severní Karoliny. Jasonovi umírá otec a ač spolu nemají ty nejlepší vztahy, přesto chce otce naposledy vidět.

Město se jen hemží novináři, jelikož Jasonův bratranec, známá osobnost, se za pár dní žení a protože si jsou s Jasonem velmi podobní, doslova jak přes kopírák, nastává s Jasonovým příjezdem velký zmatek a komplikace, což se projevuje i na pověsti Jean-Clauda.

Ani tenhle díl se neobejde bez pořáné dávky sexu a menšího násilí, občas si tak říkám, zda je autorka normální a netrpí nějakou deviací, protože je to fakt síla. Hlavně Anita už vůbec sexuální náruživost nesvádí na ardeur a pokud je smutný kamarád, proč s ním neskončit v posteli.

Přesto to nebyl úplně špatný díl. Tím, že se zaměřil na jednu z postav, konkrétně teda na Jasona, tak se kniha četla dobře, byla zajímavá a nahlédnout pod slupku nějaké té postavě a zjistit i něco osobního, to je dle mého vždy dobrý krok.

U autorky platí, že méně je více a ty tenčí díly jsou zkrátka lepší, takže i Temná krev za mě ok, i když samozřejmě nelze očekávat kvalitu prvních dílů, to vůbec ne.

Žádné komentáře:

Okomentovat