Follow Me @Charmedka

12.07.21

Sanne Averbeck - Seznam hostů

Spisovatel:
Sanne Averbeck
Originální název: Die Gästeliste 
Počet stran: 448
Rok vydání: 2019
Vydání originálu: 2017
Nakladatelství: Omega
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Svět je obec a Facebook jeho vývěsní deska.
Carola Martins má lidi i sociální sítě pod kontrolou. Pravidelně pořádá večírky, na které zve důležité osoby. Má skvělou kariéru a zdá se, že jí nic nestojí v cestě. Ale ve chvíli, kdy dosáhne největších úspěchů, lidé kolem ní začnou umírat – jsou brutálně vražděni. Vše uk
azuje na to, že pachatelem na Carola. Zdá se, že někdo chce zcela zničit její život. Aby tomu zabránila, musí zveřejnit svůj nejcennější majetek: seznam hostů!



Musím se na úvod přiznat, že se mi do knihy moc nechtělo a otvírala jsem ji s velkým sebezapřením. Bohužel mi přijde, že Omega nemá zrovna kvalitní čtivo, i když doufám, že názor změním poté, co přečtu ještě pár knih, co na mě doma čekají. Seznam hostů kdovíjaké hodnocení nemá a třeba kamarádka ho vyloženě zhanila, takže jsem čekala doslova odpad.

Seznam hostů je velmi aktuální kniha. Hlavní hrdinkou je Carola Martinsová, hodně úspěšná influencerka, kterou živí instagram a za spolupráce s prestižními značkami bere balíky peněz. Její večírky jsou vyhlášené, avšak dostat se na seznam hostů je privilegium a seznam utajený.

Večírky plné jídla, drahého šampusu, okázalosti a luxusu. Každý by chtěl být hostem, až do dne, kdy hosté začnou být vyvražďováni. Obětí jsou pouze ti, co Carole škodí a právě Carola se stává podezřelým číslo jedna.

Jak jsem byla zpočátku skeptická, tak musím říct, že ve výsledku mě kniha bavila a mile překvapila. Četla se moc dobře, kapitoly jsou krátké a obsahují facebookové konverzace, smsky a citace jedné socioložky, což bylo moc zajímavé, protože jsou opravdu výstižné a dokonale vykreslují život na sociálních sítích.

Všichni víme, že za obrazovkou je každý velký hrdina a závisti se úplně vyhnout nedá. Na internetu nikdo nemá ostych a co si budeme, lidé umějí být zlí.

Určitě od knihy nečekejte žádné inteligentní čtení, je to jedna velká povrchnost, ale jak jsem psala, bavilo mě to a jako jednodušší thriller z prostředí sociálních sítí to vůbec není zlé.

Maličko jsem jen byla ztracená v postavách a samotné rozuzlení mi přišlo zbytečně moc přitažené za vlasy, což je škoda, kazilo to dojem z knihy, ale ve výsledku jsem furt mile překvapená.


2 komentáře:

  1. Ty jo, to je už chvíle, co mám v plánu si tuto knihu přečíst. Jen jaksi se k ní nemohu dostat. :D

    OdpovědětVymazat