Follow Me @Charmedka

24.06.20

Anna Todd - Pouto

Spisovatel: Anna Todd 
Originální název: After Ever Happy
Série: After
Díl: 4.
Počet stran: 432
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná
Život Tessy a Hardina je plný překvapení. Jejich vztah je osudový, přestože neustále zkoušený další a další překážkou, které se jim staví do cesty. Šokující pravdy o obou rodinách, které vyplavaly na povrch, nasvědčují, že mezi milenci není velký rozdíl. Tessa už dávno není milá, naivní a poslušná dívka, kterou byla, když poznala Hardina, právě tak jako on už není nemilosrdný, mrzutý potížista, do kterého se bezhlavě zamilovala. Tessa má pro jeho výbušnou povahu pochopení a jako jediná dokáže utišit jeho rozbouřené emoce. Hardin Tessu potřebuje. Čím víc pravdy o jeho minulosti však vychází na světlo, tím víc se poddává démonům svojí minulosti a Tessu i ostatní blízké od sebe odhání. Tessa se už vzdává naděje, že ho dokáže zachránit. Jedině že by obětovala samu sebe. Stojí jí však láska za tak vysokou cenu? Tessa se odmítá vzdát bez boje. Za koho však ve skutečnosti bojuje? Za Hardina, anebo za sebe samu?
Čtvrtá kniha z úspěšné série AFTER, která se stala literárním fenoménem všech dob a dočkala se více než miliardy přečtení online.


Než jsem dočetla všechny díly a dostala se ke čtvrtému, který měl být závěrečným dílem, vyšel nedávno pátý a strašně doufám, že se k němu brzy dostanu. Na druhou stranu se trochu obávám, že pátý již nebude mít takové kouzlo, ale uvidíme, snad se mýlím.

Co by to bylo za díl, kdyby se Hardin nechoval jak totální hov*do, nekopal kolem sebe a neodháněl ty, kteří mu chtějí pouze pomoci a upřímně ho milují. Menší výlet do Anglie za Hardinovou matkou skončil fiaskem. Vyšla najevo obrovská rodinná lež, o které Hardin neměl ani ponětí a kterou samozřejmě neustál.

Hardin v Anglii zůstal a zraněná Tessa se vrací zpátky domu a vypadá to, že tohle je opravdu ten opravdový a definitivní konec.

Za mě byl tohle vůbec nejlepší díl. Postavy hodně vyzrály a tentokrát ne pouze Tessa, ale i Hardin, ač to zpočátku teda vůbec nevypadá. Přesto ho stále nemám ráda, na tom se nic nemění.

Celá ta kniha byla hodně emotivní a to po všech směrech. Začal se sypat svět obou hrdinů, oba najednou prožívali obrovskou bolest, ztráty, zradu a to vše poznamenalo i jejich vztah, který vlastně ztroskotal.

Tenhle díl byl opravdu plný emocí, bolesti, ale i lásky. Tessa a Hardin bez sebe nedokážou být, ale zároveň je oběma jasné, že si dost ublížili a vytratila se důvěra, ale milují se a chtějí o vztah bojovat. Jdou na to pomalu, opatrně a tuhle citlivou stránku Hardina bylo pěkné sledovat. Celé to působilo pak mile, romanticky.

Kromě té lásky, ale byla kniha plná právě i bolesti a autorka umí tak skvěle psát, že jsem to prožívala s hrdiny a kolikrát mi bylo až úzko a vlastně hodně smutno.

Jsem nadšená, tohle byla teprve emocionální jízda. Ovšem epilog se mi nelíbil, já osobně bych ho nechala více otevřený a nechala čtenáři více prostoru pro fantazii a neskákala několik let dopředu, abych podrobně popsala budoucnost.
 

2 komentáře:

  1. Ty teda jedeš. To byla hodně rychle přečtená skoro celá série. :) Taky se na After musím podívat blíž. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, bavila mě, takže jsem četla v podstatě za sebou :)

      Vymazat