Follow Me @Charmedka

20.06.20

Anna Todd - Tajemství

Spisovatel: Anna Todd 
Originální název: After We Fell
Série: After
Díl: 3.
Počet stran: 728
Rok vydání: 2016
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Yoli
Vazba knihy: Brožovaná
Tessa a Hardin jeden bez druhého nedokážou existovat. A zároveň nejsou schopní žít spolu.
Poté co Tessa potkala po celých devíti letech svého otce, všechno se v ní svíjí a přehodnocuje své dosavadní vztahy k blízkým. Přestože Richard pije a stal se z něj bezdomovec, chce se s ním Tessa sblížit a lépe ho poznat. Ukazuje se však, že
pití není jeho největší problém.
Tessa se rozhodne využít příležitost a splnit si tak sen, který v sobě dlouho nosila – sen o novém životě v Seattlu. Jak má ale sdělit Hardinovi svoje rozhodnutí, když předem ví, že s ním nebude souhlasit? Zvlášť když by si ze všeho nejvíce přála, aby se přestěhoval s ní?
Hardin reaguje typicky „hardinovským“ způsobem a pokouší se Tessino stěhování všemožně překazit. Ale místo aby si ji tím udržel, málem ji ztratí…
Třetí kniha z úspěšné série AFTER, která se stala literárním fenoménem všech dob a dočkala se více než miliardy přečtení online.


První dva díly jsem slupla jak malinu a čtení si neskutečně užila. Druhý díl skončil napínavě, Tessa po devíti letech potkala svého otce a že to bylo hodně zajímavé setkání, bohužel také ne zrovna milé. Náhodou na sebe narazili na ulici a Tessa zjistila, že otec je nejen alkoholik, ale i bezdomovec.

Nebyla by to ale Tessa, kdyby se nesnažila vidět jen to dobré a tak otci nabídne sprchu, teplé jídlo a nocleh u ní a Hardina doma, což se Hardinovi samozřejmě nelíbí. 

Díly si jsou hodně podobné, jsou plné hádek, vzteku, slz, sexu, ale jsou neskutečně čtivé a to i přesto, že je to furt to samé dokolečka. Ovšem v tomto třetím je vidět určitý pokrok a zrání, kor u Tessy.

Přišlo mi, že Tessa se začíná více prosazovat, nepodřizuje vše výkyvům Hardina, něco chce a on ať si klidně remcá, však se zklidní. Naopak Hardin je furt jak malé dítě, jakmile není po jeho, přijde vztek a dupání.

Krom ubytování otce se Tessa rozhodla, že přijme práci v Seattlu a to i přesto, že se to Hardinovi nelíbí. Bud pojede s ní, nebo nepojede a Hardin se po tomto zjištění rozhodl, že ji cestu zkrátka a jednoduše bude sabotovat.

Mně Hardin zkrátka vadí, chápu, že spousta čtenářek ho naprosto miluje, ale od první knihy jsem na něj nezměnila ani trošku názor. Je majetnický, výbušný a tohle doma prostě nechcete. 

V knize se neustále něco děje, stále přichází jeden zvrat za druhým a dějově mi přišlo Tajemství rozhodně více propracované, než díl předchozí. Docela dost prostoru mají i vedlejší postavy, což mě bavilo.

Po třech dílech opravdu můžu říct, že se série stala mojí oblíbenou a věřím, že se bude líbit i čtenářkách, které romantiku a YA zas tolik nevyhledávají. Čtvrtý díl na sebe nenechal dlouho čekat...
 

4 komentáře:

  1. Ty ale s tou sériií jedeš. :) Před chvilkou byl první díl a teď máš za sebou třetí. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Série jsem zatím nečetla, takže nemůžu moc soudit. Ale co se týče Hardina a toho, co jsem o něm četla c recenzích, také nechápu, jak může pro někoho představovat ikonu a oblíbence... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tyhle typy prostě vůbec nejsem, jsem zvědavá, jaký bude ve filmu :)

      Vymazat