Follow Me @Charmedka

03.12.18

Knižní hitparáda - Říjen-listopad 2018

Krásné pondělí!Začal nám advent a to znamená, že Vánoce již opravdu klepou na dveře. Já se o víkendu pustila do menšího úklidu, ale kdy stihnu napéct a nakoupit dárky, to vůbec netuším. Zatím nemám vůbec nic, takže tradičně jako každý rok mi perníčky stěží stihnou změknout :D Máte už nakoupené dárky a vánoční výzdobu? Co si vůbec přejete k Vánocům za knihy?

Už se docela těším na nový rok, protože tenhle je na čtení úplně šílený, prostě se mi nedaří. Za říjen jsem hitparádu ani nepsala, protože jsem přečetla snad jen dvě knihy, fakt bída. Vše čtu pomalu, nebo není čas, nebo jsem unavená, opravdu doufám, že příští rok bude o dost lepší.
 
Nejlepší kniha  
Město zázraků (Robert Jackson Bennett) 
Proč: Tak tohle byla jízda od začátku do konce a za mě jedna z nejlepších knih, které jsem letos četla. Jak mě první díl zklamal, tak ze závěru série jsem totálně nadšená.
Nejhorší kniha
Tři přání (Liane Moriarty)
Proč: Tohle naopak totální propadák. Liane Moriarty mám ráda, ale Tři přání mě šíleně nudily. Pokaždé jsem raději usnula, než abych četla, takže jsem s knihou strávila šílenou dobu. Nudný, nezajímavý, vše špatně.
Největší překvapení
Pavučina snů (Stephen King)
Proč: Prvně jsem viděla film, který byl tedy příšerný a celkově nejsem cílovka na téma ufo, takže jsem se knihy hodně bála. Překvapivě se ale četla moc dobře a i přesto, že jsem věděla, co se bude dít, tak jsem knihu četla se zaujetím.
Největší zklamání
Tři přání (Liane Moriarty)
Proč: Ještě se mi nestalo, že by mě kniha této autorky tolik nebavila. Líbí se mi, že Liane Moriarty píše oddechovky, které mají ale hlubší význam. Tohle bylo ale bohužel dost nezáživně pojato, i když trojčata jako hlavní hrdinky špatné nebyly a každá měla něco do sebe.
Nejvtipnější kniha
Tři přání (Liane Moriarty)
Proč: Žádnou vyloženě vtipnou knihu jsem nečetla, takže sem zařadím právě tu největší oddechovku.
Nejnapínavější kniha
Město zázraků (Robert Jackson Bennett)
Proč: Od začátku mě kniha naprosto pohltila. Místo detektivní zápletky převládají spíše fantasy prvky a já byla i hodně zvědavá, co je zač záporák. Za mě fakt super a pokud Vás jako mě nechytl první díl, setrvejte.
Nejromantičtější kniha
Tajemství modrých dopisů (Emily Bleeker)
Proč: Hodně dojemný příběh na způsob PS: Miluju Tě. Vyloženě jako romanťárna to není, ale pasuje sem nejlépe ze všech knih.
Nejočekávanější kniha
Město zázraků (Robert Jackson Bennett)
Proč: První díl mě tolik nebavil, ale druhý si reputaci vylepšil a já se strašně těšila, jak autor celou sérii zakončí, takže na třetí díl jsem se opravdu hodně těšila.




Knižní série objevená v tomto měsíci
Sága dobyvatelů (Kiersten White)
Proč: Od Kiersten jsem četla již její starší sérii Paranormálové, která byla skvělá, takže když jsem si všimla, že začala vycházet další série, bylo jasné, že si ji musím přečíst a velmi mile mě překvapila. Jedná se spíše o historickou fikci, která čerpá ze skutečných událostí a já se moc těším na další díl.
Nejlepší obálka
Tři přání (Liane Moriarty)
Proč: Miluji tyhle obálky a netýká se to pouze této autorky, ale například i Jojo Moyes.
Nejhorší obálka
Tajemství modrých dopisů (Emily Bleeker)
Proč: Vybírat knihu na základě obálky, tak mě asi tolik nezaujme, mně se osobně bohužel tolik nelíbí.




Hrdina měsíce
Luke (Tajemství modrých dopisů - Emily Bleeker)
Proč: Luke přišel o milovanou manželku, kterou miloval snad již od dětství. Nejen, že se musí se ztrátou smířit, ale zároveň se musí postarat o domácnost a tři děti.
Pár měsíce
Luke & Annie (Tajemství modrých dopisů - Emily Bleeker)
Proč: Hodně jsem Lukovi přála, aby se posunul dál a to s někým tak hodným jako je kamarádka Annie.






Co jste přečetli za poslední dva měsíce?
Znáte některou z knih?

6 komentářů:

  1. Mesto zazraku i dalsi dily ze serie bych chtela taky zkusit...

    OdpovědětVymazat
  2. Tři přání mě docela oslovili, tak snad se mi bude kniha líbit :) Krásný článek

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to jsem na tom stejně. (já nejspíš ještě hůř). :)) Prostě nedostatek času. :)

    OdpovědětVymazat