Follow Me @Charmedka

05.11.18

Alice Clayton - Samec

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: Mai Tai´d Up
Série: Cocktail
Díl: 4.
Počet stran: 280
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2014
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
V přímořském městečku Monterey kolují řeči o Chloe Pattersonové, která se právě přistěhovala a chystá se otevřít útulek pro opuštěné pitbully. Šušká se, že je bývalou královnou krásy (pravda) a že dala takřka před oltářem košem svému snoubenci (také pravda). A že se sice po nikom novém nerozhlíží, nicméně prý padla do oka místnímu fešnému veterináři (naprostá pravda).
Když Lucas Campbell zrovna neslouží na rodinné veterinární klinice, brázdí vody zálivu na surfu. Je poměrně čerstvě single a rozhodně se hned nemíní vrhat do nového vztahu. Slečna Miss Zlatý stát ovšem zaujme jeho pozornost a Lucas jí věnuje ne jeden, ale rovnou dva až tři obdivné pohledy.
Ani Lucas ani Chloe nestojí o závazky. Mít ale někoho, s kým lze trávit noci a víkendy, není k zahození. Bude několik sklenek Mai Tai, měsíční svit a broukání Franka Sinatry stačit k tomu, aby oba hrdinové zapomněli na svou minulost?
Smíchejte kapku polynéské chuti se špetkou nestoudnosti a přilijte trochu starého dobrého kouzla dohazování – nastal čas na Samce.

Něco ke knize

Chloe vždy byla slušná a spíše uťáplá žena, která dělala vše správně a tak, jak se od ní očekávalo. Až do chvíle, než utekla z vlastní svatby téměř rovnou před oltářem a rozhodla se, že začne naprosto nanovo, i když její matka z toho zešílí.

V Monterey vlastní její otec dům s velkým pozemkem, který by byl naprosto ideální jako útulek pro pitbully, které Chloe miluje. V tomto městečku sídlí i veterinární ordinace, kterou s otcem vlastní Lucas, velmi pohledný veterinář, který prošel těžkým rozchodem a vázat se úplně nechce. Osud to má ovšem zřejmě vymyšlené úplně jinak.

Moje hodnocení a dojmy

Další díl a další nové postavy, i když Chloe je čtenářům této série opět lehce známá, jelikož se vyskytla v minulém dílu. Tyhle návaznosti mě vážně baví, líbí se mi, že se nejedná vyloženě o nové příběhy a postavy, které nemají vůbec nic společného.

Alice Clayton se povedlo vytvořit spoustu sympatických postav, které Vás sérií provázejí. V každém dílu jsem si postavy naprosto zamilovala. Mají super charaktery, působí realisticky a hlavně příjemně, takže si čtení užijete i díky nim.

Příběh klasika jako předchozí díly. Chloe uteče od snoubence těsně před svatbou a usídlí se v malém městečku Monterey, kde se ihned seznámí s pohledným veterinářem. Oba jsou po rozchodu a nechtějí se vázat, takže jejich vztah je spíše přátelský, i když je to oba k sobě táhne.

Chloe je milá, vtipná a miluje pitbully, se kterými pracovala již kdysi, kdy pomáhala svému známému, který ji k tomuto plemenu přivedl a který zachraňuje týrané a opuštěné psy. A právě v Monterey je ideální prostor pro útulek a pohledný veterinář k tomu.

Právě téma se psy se mi hodně líbilo, jsem pejskař a ke zvířatům mám blízko, takže podobná témata mě samozřejmě zajímají. Oceňuji, že se autorka navíc zaměřila právě na toto plemeno a přiblížila i jeho povahu a to, že se nejedná o žádnou vražednou bestii. Za tohle velké plus, byla to správná věc.

Bohužel se jinak rozhodně jedná o nejslabší díl z celé série a táhla ho právě problematika se psy. Romantická linka mě v tomto případě tolik za srdce nechytla a nebýt psů, tak je to totální průměr.

Tím ale neříkám, že je kniha špatná, vůbec ne. Jen v porovnání s předchozími díly je slabší.

Žádné komentáře:

Okomentovat