Follow Me @Charmedka

29.10.18

Alice Clayton - Hřebec

Spisovatel: Alice Clayton
Originální název: Screwdrivered
Série: Cocktail
Díl: 3.
Počet stran: 280
Rok vydání: 2015
Vydání originálu: 2015
Nakladatelství: Mladá fronta
Vazba knihy: Vázaná
Po Nabíječi a Roštěnce se čtenářky mohou těšit na ztřeštěnou romantickou komedii o strhávání korzetů a vzdouvající se hrudi, o nezkrotné vášni a nekonečné lásce. Také o archivaci dokumentů a o koňském hnoji – počkat, cože?
Ve dne Viv Franklinová navrhuje softwarové programy. V noci tajně hltá zamilované románky a touží po
rytíři v nablýskané zbroji, nebo po kovboji na divokém hřebci (ach bože, jen zaržát), nebo po statném požárníkovi, do kterého by se zamilovala až po uši. K tomu nosí korzet – na ten nezapomínejte.
Když se dozví, že po dávno zapomenuté tetě zdědila nádherný starý ranč v kalifornském Mendocinu, vyrazí tam celá natěšená s vidinou obrovského dobrodružství jako z románu. Jenže v každém románu nastane zvrat, že ano?
Na jedné straně kovboj, pro kterého se jí úplně zapálí lýtka (kovboj Hank totiž za spálená lýtka skutečně stojí). Na druhé straně knihovník Clark Barrow, který se jí jaksepatří dvoří. Mohou tvídová saka a záplaty na loktech soupeřit s koženými kalhotami a botami s ostruhami?

Něco ke knize

Viv Franklinová navrhuje softwarové programy, vlastní svoji firmu a tělo ji zdobí tetování a piercingy, co se dá divit, když vyrůstala s několika bratry. Na první pohled drsná holka, která ale ve volných chvilkách hltá harlekýnky a touží po opravdové lásce a vášni jako z knihy.

Jednoho dne se dozví, že po vzdálené tetičce, kterou řadu let již neviděla, zdědila rozlehlý ranč a domek v malém městečku Mendocin, neváhá a vyráží za novým dobrodružstvím. Co když právě tady ji čeká láska jako z románu? Nic ale není tak růžové, jak se zdá. Vypadá to, že dům potřebuje značné úpravy, že už dávno nevypadá tak, jak si ho Viv pamatuje z dětství.

A pak je tu Hank, sexy kovboj, který se stará o zvířata na ranči a který si zřejmě myslí, že Viv je úplně pitomá a nevěnuje ji pozornost. Kdo ale věnuje, tak knihovník se záplatami na saku, který má na starost historické památky a tou je i dům, ve kterém Viv má momentálně bydlet.

Moje hodnocení a dojmy

Po tak úžasných dvou dílech jsem neváhala a pustila se pokračování. Dokonce ráda a ne s potřebou udělat si mezi jednotlivými díly pauzu, což občas mívám. Série mě chytla tak, že jsem okamžitě chtěla přečíst další díl.

Jakmile jsem knihu otevřela, čekalo mě velké zklamání a knihu jsem chtěla odložit. Já totiž nečetla anotace, takže jsem vůbec netušila, co mě čeká. Vůbec jsem nevěděla, že s Caroline a Simonem jsem se měla v předchozí knize rozloučit a připravit se na novou hlavní postavu.

Viv čtenáři ale znají, jedná se o spolužačku Simona, která se již v sérii objevila. Pokračovala jsem docela s nechutí a teď toho lituji, protože to vůbec nebylo špatné. Viv jsem si okamžitě oblíbila a to i přesto, že občas působila hloupounce kvůli tomu, jak pádila za kovbojem Hankem a téměř se před ním ponižovala. Jinak ale velmi sympatická postava, hodně chytrá, drsná, ale zároveň neskutečná romantička.

Jak první dva díly působily hodně reálně, tak Hřebec je spíše naivní. Holka, která zdědí po vzdálené tetě dům a k němu hromadu zvířat a najde tu pravou lásku. Celkově příběh působí opravdu hodně snově.

Jak jsem ale psala, Viv je super, prudérní knihovník Clark také a hned od začátku je jasné, jak to dopadne. Hank mi naprosto nesedl a nechápu, co na něm Viv viděla. Milostný trojúhelník ale přináší řadu vtipných, ale i trapných situací, které baví.

I když postavy tu jsou nové, určitě doporučuji přečíst předchozí díly, jelikož Caroline, Simon a ostatní se tu objeví a dějově knihy navazují, což se mi líbí

Žádné komentáře:

Okomentovat