Follow Me @Charmedka

30.05.18

Lindsey Kelk - Zbožňuju Paříž

Spisovatelka: Lindsey Kelk
Originální název: I Heart Paris
Série: I Heart
Díl: 3.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: BB/art
Vazba knihy: Brožovaná

Další město, které Angele Clarkové přiroste k srdci, je Paříž – cíl všech zamilovaných dvojic. Do této romantické metropole přivedou Angelu hned dvě významné události: hudební festival, jehož se má účastnit kapela jejího přítele, rockového kytaristy Alexe, a exkluzivní reportáž pro prestižní módní časopis Belle. Pobyt však od samého začátku provází řada nepříjemností, nedorozumění a intrik, a když Angela přistihne Alexe při flirtování s jeho bývalou velkou láskou, sny o pařížské idyle se rázem rozplynou. A protože Londýn i někdejší poklidný život jsou doslova na dosah, Angela se nedokáže rozhodnout, jestli má zůstat a čelit trpké realitě, nebo utéct zpátky domů.

Kromě vtipného a čtivého příběhu je kniha plná opravdového okouzlení Paříží. Kelkové se podařilo prostřednictvím své hrdinky vylíčit romantický charakter města, jeho kontrasty a v neposlední řadě „povodit“ čtenáře nejen po památkách, ale vzít je i do butiků, barů a kaváren.

Něco ke knize

Zdroj
Angele se opravdu daří. Její pravidelný internetový sloupek si získal obrovské množství fanoušků a s Alexem, sexy rockovým kytaristou, jí to klape jedna báseň. Když má Alex možnost zahrát na hudebním festivalu v romantické Paříži, pozve Angelu s sebou, aby zde oslavili i jeho narozeniny.

Paříž je ideálním městem, o kterém může napsat článek pro modní časopis Belle, který ji nabídl příležitost. Zatímco Alex bude zkoušet, Angela se bude procházet spletitými uličkami města pro zamilované, vysedávat po kavárničkách a jíst makronky, objevovat útulné obchůdky a večer trávit se svým přítelem. Vše nasvědčuje tomu, že to bude ideální dovolená, ale již po příletu se začne kazit, co se dá. Vrcholem všeho je, že v Paříži žije Alexova bývalka, která se ochomýtá neustále kolem.

Moje hodnocení a dojmy

Není to tak dávno, co jsem četla první díl této série, který nese název Zbožňuju New York. Do kniny a hlavní hrdinky jsem se okamžitě zamilovala. Není to kniha, která sedne každému, ale já tyhle vtipné oddechovky mám strašně ráda. Navíc mi Lindsey Kelk svým stylem psaní velmi připomíná moji tolik oblíbenou Sophie Kinsellu.

Na další díl jsem se hodně těšila, konečně mám všechny, které u nás vyšly, takže je hodlám co nejdříve přečíst. Bohužel u nás nevyšla kompletní série. Zbožňuju Paříž je u nás druhým dílem, avšak jedná se o třetí a pak tuším chybí ještě jeden mezidíl, snad dokonce hned čtvrtý. Nechápu, proč se nakladatelství rozhodlo vydat to tak pitomě. Sice se v ději zorientujete i přesto, že Vám některý díl unikl, ale to nic nemění na tom, že ty díly chybí a je úplně debilní mít sérii takhle rozkouskovanou.

Zdroj
Na Paříž jsem se neskutečně těšila, jelikož Francie je mým velkým a dlouholetým snem, který se stále bohužel ještě neuskutečnil. Zatím si ho kompenzuji právě knihami, oblečením či bytovými doplňky.

Angela je neskutečně sympatická hlavní hrdinka. Smůla se jí lepí na paty, takže kolikrát je nebezpečná nejen sama sobě, ale i ostatním. Koho by napadlo, že si dokáže způsobit monokl poté, co jde v noci čůrat. Zároveň není ale žádná blbka, naopak. Je chytrá, pracovitá, cílevědomá a jde si za tím, co chce.

Zbožňuju Paříž je stejně jako první díl hodně bláznivá kniha, ve které nechybí komické situace, spousta romantiky a neskutečná atmosféra tohoto hlavního města. Při Angeliných toulkách je vše krásně popsáno, ale rozhodně se nejedná o nudného průvodce, ale kousíček městečka určitě poznáte.

Velká část děje je ovšem také věnována Angele a jejímu příteli, který Paříž zná, dokonce zde žil, což se Angela nemile dozví díky jeho bývalé lásce. A tím vzniká zápletka. Pár má na sebe málo času, k tomu zapracuje bývalka a objeví se mráčky. Navíc ani práce není taková, jak si Angela představovala. Belle je modní časopis, ve kterém by ženy pro tuhle práci vraždily. Určitě znáte Ďábel nosí Pradu.

Kniha mě bavila, přečetla jsem ji během necelých dvou dnů, ale oproti New Yorku je krapet slabší. Občas už to bylo až moc přitažené za vlasy. Někdy méně je více a tady to bohužel platí. Přesto se nemůžu dočkat, až se pustím do dalších dobrodružství ztřeštěné Angely.


2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, knihu jsem četla a jak říkáš NewYork byl lepší, ale další Londýnský díl opět nasadí vysokou laťku. Jako odpočinková, veselá četba je kniha ideální. :) Jediné co nechápu je, proč v ČR nejsou vydány díly 2 a 4??

    OdpovědětVymazat