Follow Me @Charmedka

28.02.18

Alexandra Ivy - Strach z temnoty

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Fear The Darkness
Série: Strážci věčnosti
Díl: 9.
Počet stran: 328
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Caine se může považovat za šťastného: splnil se jeho sen a stalo se nemožné - obyčejný pes se změnil v čistokrevného vlkodlaka. A navíc potkal nejúžasnější ženu, které není odporný, ba dokonce se zdá, že ho potřebuje. Toto štěstí zatím nekalí skutečnost, že Cassandra je nejhledanější ženou na světě. Po jediné prorokyni, schopné číst vize, pátrají nejenom král vlkodlaků a král upírů, ale také Temný Lord.. Chce Cassie donutit, aby mu věštila slavný návrat na zem, vítězství ve válkách... Proti Cassie stojí mocný nepřítel. Jedna z jejích vizí jí ukáže stěnu - pevnou hradbu postavenou proti moci Temného Lorda. Správně podobenství pochopí a Temný lord je zahnán z tohoto světa - kam...?

Něco ke knize

Cassandra je čtvrtou ztracenou sestrou vlkodlačice Sofie. Celých třicet let byla vězněná a zneužívaná pro svůj dar vidět budoucnost. Nyní je již na svobodě, ale je nejhledanější ženou světa a chce ji získat sám Temný Lord, aby mohl s její pomocí vládnout světu.

O její bezpečí se stará Caine, kdysi obyčejný pes, ale nyní čistokrevný vlkodlak. Cassie ho neskutečně přitahuje a vypadá to, že ani on jí není lhostejný, právě naopak, ale nejdůležitější je, postarat se, aby se nedostala do rukou nepřítele a zůstala naživu.

Moje hodnocení a dojmy

Je to už přes tři roky, kdy jsem naposled četla sérii Strážci věčnosti. Spoustu drobností jsem od té doby zapomněla, hlavně tedy většinu postav a když jsem se konečně dostala k dalšímu pokračování, byla jsem poněkud mimo.

Musela jsem si pročítat starší recenze, abych se alespoň trochu chytla. Povedlo se a já se tak mohla vrhnout do příběhu plného upírů, vlkodlaků, chrliče a Temného Lorda.

Sérii Strážci věčnosti vydávají Levné knihy a ač má trochu lacinější obálky, nenechte se odradit a to ani prvním dílem, který je trochu slabší. Jinak se ale jedná o poměrně povedené fantasy s notnou dávkou erotiky. Hodně mi série připomíná tolik oblíbené Bratrstvo černé dýky. Za těch pár korun série podle mě stojí za přečtení.

S Cainem a Cassie se již čtenáři mohli setkat v několika předchozích dílech, kde ale neměli až tolik prostoru. Tentokrát je jim ale věnována celá kniha a jako postavy to jsou velmi sympatické. Cassie působí trochu naivně, ale to se dá očekávat, když třicet let žila v ústraní. Jelikož nezná dnešní dobu a zvyky, přivádí ji to občas do poněkud trapných a choulostivých situací, u kterých se pobavíte.

A Caine? Tak to je obrovský sympaťák a fešák, kterého jsem si hned zamilovala. Ač tedy v předchozích dílech není vyloženě kladnou postavou, tak zas záporáka se označit určitě nedá.

Objevuje se tu spousta starých známých postav a hlavně Levet, chrlič, který srší sarkasmem, vtipem a já ho naprosto zbožňuji již od začátku.

Pomalu se blíží bitva s Temným Lordem, takže díl je docela napínavý, akční a samozřejmě nechybí trocha té erotiky. Já jsem spokojená, série mě baví, takové fajn odpočinkové čtení pro fanoušky upírů a dalšího nadpřirozena, kteří vyloženě netouží po něčem dokonalém.

U nás je to zatím poslední díl, který vyšel a obávám se, že tak i zůstane. Sice díl má regulérní konec, ale v originále vyšly tuším ještě dva díly, tak doufám, že i my se jich dočkáme.

4 komentáře:

  1. Pěkná recenze, věřím, že jako odpočinkové nenáročné čtení je kniha ideální. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Mamka si koupila v lk nějaké díly, zbytek jsem ji musela pracně shánět. Byla z té série úplně nadšená :-D

    OdpovědětVymazat