Follow Me @Charmedka

02.03.18

Alexandra Ivy - Spolu v temnotě

Spisovatel: Alexandra Ivy
Originální název: Where Darkness Lives, Taken by Darkness, Darkness Eternal
Série: Strážci věčnosti
Díl: 7.5, 7.6, 8.5
Počet stran: 344
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Tři povídky v jedné knize. Jedinečné doplnění série "Temnot"!

Kde sídlí temnota: Matka čtyř čistokrevných vlkodlačic Sofie, zachránkyně rasy, si nepřipadá vůbec jako nastávající babička - i když pomyšlení na širší rodinu v ní už nevyvolává takový strach. Ten naopak pociťuje při anonymních výhrůžkách, kte
rými se jí někdo snaží zastrašit. Král však nenechá dlouho svou tchyni v ohrožení!

Překvapení temnotou: Vůdce londýnských upírů má problém - nemůže přestat myslet na překrásnou dívku. Juliet se oprávněně bojí, aby neskončila jako spousta jiných žen, kterým Viktor věnoval přízeň - se zlomeným srdcem. Chtě nechtě s ním však musí nakonec spojit své síly, aby společně zachránili nejbližšího přítele.

Temnotou navěky: Uriel se podobá andělovi. Tak to alespoň připadá Katty, když jí osvobodí ze zakletí, jež jí opřádalo po dvě staletí. Při útěku ze stříbrné cely je provázejí nesnáze... a v Katty se sváří odpor vůči upírovi s náklonností ke krásnému a jemnému muži. Uriel cítí také víc, ale ve sblížení s krásnou cikánkou mu brání tajemství.

Strážci věčnosti

Kniha Spolu v temnotě obsahuje tři povídky, které spadají do série Strážci věčnosti. Je to taková doplňková kniha, která se zaměřuje na několik vedlejších postav.

Tou první postavou je Sofie s povídkou Kde sídlí temnota, vlkodlačice, která dokázala porodit čtyři živé dcery. Sofie je hodně samostatná a má břitký jazyk. Nyní ji ale někdo usiluje o život a ji nezbývá, než najmout si bodyguarda. A pěkný Luc si od ní nenechá nic líbit, ani se vyhodit.
Sofie mi jako postava moc nesedla, je mi celkem sympatická. Určitě ale bylo zajímavé dozvědět se něco málo o ženě, která porodila čtyři dívky, které byly pro celou sérii velmi důležité.

Překvapeni temnotou se odehrává dvě stě let před prvním dílem a hlavním hrdinou je Viktor, vůdce londýnských upírů. Ten usiluje o přízeň mladé Julie, která je napůl skřítka a napůl čarodějnice. Jenže Julie se Viktorovi brání, nevěří mu. V této povídce se objevuje i Levet, který sehraje důležitou roli. 

Jako poslední obsahuje kniha povídku Temnotou navěky, která má spojitost s předchozí povídkou. Objevuje se tu Uriel, Viktorův zástupce, který ze zakletí osvobodí Katty, matku Layly. 
Tahle povídka byla asi nejlepší. Nejakčnější, nezajímavější a cesta peklem, no super. Peklo mě nějakým způsobem fascinuje.

Já nejsem povídková, takže nemůžu říct, že by mě kniha nějak chytla. Pro mě osobně jsou povídky malinko zbytečné, i když na druhou stranu je fajn zjistit něco málo o vedlejších postavách. Ale jak jsem psala, nejsem fanoušek povídek, takže nedokážu podobné knihy docenit.

Hlavně mi vadí, že během čtení povídek, hlavně té první, se čtenář vrátí o několik dílů nazpět. Řeší se tam události, které jsou již dávno vyřešené, což mi dojem ze čtení trochu kazí.

Ovšem oceňuji ochotu tohle vydat, protože u nás většinou tyhle mezidíly vůbec nevycházejí.

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, je pravda že mezidílů se vážně většinou nedočkáme, což je škoda. Věřím, že kniha může být pěkná, ale ta obálka...na první pohled působí celkem prvoplánově. :))

    OdpovědětVymazat