Follow Me @Charmedka

27.12.17

Knižní hitparáda - Prosinec 2017

Krásný den!
Vánoční svátky jsou již bohužel za námi. Takovou dobu se člověk na to těší, připravuje se a pak to tak rychle uteče. Doufám, že jste si Vánoce užili v klidu a pohodě a pod stromečkem našli knížky, které jste si přáli. Já jsem přemýšlela, zda na blog dát článek typu Co jsem našla pod stromečkem, ale nakonec jsem se rozhodla, že ne. Knížky najdete tradičně v Měsíční chvástačce a pokud by Vás zajímalo to ostatní, tak mrkněte na můj druhý blog, Beauty of pink, kde tenhle článek najdete.

Ač svátky skončily, do práce naštěstí jdu až příští týden a volný čas mezi pohádkami a ládováním se cukroví využiji na články. Dlužím Vám obrovské množství recenzí a jelikož se blíží konec roku, tak i různá shrnutí. Proto nebudu ztrácet čas a rovnou mrkneme na Knižní hitparádu. Do konce roku už určitě nic nepřečtu, tak nemá cenu čekat.

Bohužel prosinec byl slabý měsíc. V listopadu jsem přečetla nádherných deset knih a v prosinci pouhé čtyři, ostuda. Hned první dvě knihy se mi četly velmi pomalu, takže jsem se na nich zasekla. Navíc jsem byla i nemocná a usínala jsem téměř ve stoje.



 
Nejlepší kniha  
Divotvůrce (Sebastien De Castell) 
Proč: Hned na začátku jsem neměla moc těžkou volbu, jelikož Divotvůrce mě fakt bavil. Kniha je tedy určená pro mladší čtenáře, ale mě chytla hned od začátku, i když je fakt, že jsem se občas v nějakých pravidlech a jménech ztrácela.
Nejhorší kniha
Svádění luny (Laurell K. Hamilton)
Proč: Opět není nad čím moc přemýšlet, s Meredith Gentry kamarádky zkrátka nebudeme.
Největší překvapení
Diabolik (S. J. Kincaid)
Proč: Naopak tady už bylo těžké rozhodování. Diabolik mě hodně lákal, kor když všude čtu pozitivní recenze a kniha na mě skáče snad na každém blogu. Nemám ráda sci-fi, přesto jsem si knihu přečíst chtěla. A ač se mi četla pomalu a obtížně, tak vůbec nebyla špatná.
Největší zklamání
Svádění luny (Laurell K. Hamilton)
Proč: Nejsem zklamaná, protože jsem nic nečekala. Svádění luny je určitě lepší než dva předchozí díly, přesto mě příběh naprosto nebaví. S touhle sérií fakt bojuji. Čtvrtý díl mi doma chybí, tak si dám zas na chvilku pauzu.
Nejvtipnější kniha
Divotvůrce (Sebastien De Castell)
Proč: Egmont vydává super knihy pro mládež a Divotvůrce se opět povedl. Příběh je neokoukaný, zajímavý a hlavní hrdina srší vtipem. Fakt jsem se bavila.
Nejnapínavější kniha
Delirium (Lauren Oliver)
Proč: Uznávám, že jsem očekávala maličko víc, přesto nemůžu říct, že by se mi kniha nelíbila, naopak. I když se děj zpočátku vlekl, byla jsem napnutá a se zatajeným dechem očekávala, zda hlavní hrdinku někdo přistihne.
Nejromantičtější kniha
Delirium (Lauren Oliver)
Proč: Romantických knih jsem teda moc nepřečetla, ale tahle je jasný vítěz. Láska je brána jako nemoc a léčí se. Pokud Vás hlídky načapou s opačným pohlavím, čeká Vás buď okamžité léčení, nebo dokonce smrt.


Nejočekávanější kniha
Delirium (Lauren Oliver)
Proč: Knihu jsem chtěla už v době, kdy vyšla. Nooo, docela mi to trvalo. Nakonec jsem pořídila rovnou celou sérii, která se mi doma válela šíleně dlouho, přitom jsem se na ní tak těšila. Konečně nastal její čas :)


Knižní série objevená v tomto měsíci
Divotvůrce (Sebastien De Castell)
Delirium (Lauren Oliver) 
Diabolik (S. J. Kincaid)
Proč: Už teď se strašně těším na pokračování Divotvůrce, rozhodně si ho pořídím. Delirium mám doma tedy celé a během ledna snad dočtu. Diabolika si také rozhodně přečtu.
Nejlepší obálka
Divotvůrce (Sebastien De Castell)
Proč: Obálka se povedla na jedničku.
Nejhorší obálka
Delirium (Lauren Oliver)
Proč: Bohužel zrovna tahle série má obálky dost slabé a přiznávám, že vidět je někde v knihkupectví, tak mě nijak nezaujmou.

Hrdina měsíce
Lena (Delirium - Lauren Oliver)
Proč: Lena se vzdala všeho, čemu celý život věřila co jí bylo vtloukáno do hlavy. Vzepřela se i přesto, že ji při odhalení bude hrozit smrt.
Pár měsíce
Lena & Alex (Delirium - Lauren Oliver)
Proč: Jak jsem psala výše, obětovali všechno.







Co jste přečetli Vy?
Četli jste i vánoční knihy?

4 komentáře:

  1. Není všem dnům konec. Co se nepodaří jeden měsíc, povede se další :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Divotvůrce je vážně skvělá kniha, já z něj byla naprosto nadšená :) Tak přeji hezké čtení i v Novém roce :)

    OdpovědětVymazat