Follow Me @Charmedka

24.05.17

J. R. Ward - Milenka pout zbavená

Spisovatel: J. R. Ward  
Originální název: Lover Unleashed
Série: Bratrstvo černé dýky
Díl: 9.
Počet stran: 560
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Vishousovo dvojče, sestra Payne, je ukuta ze stejného bojového ducha jako on. Po nekonečné době věznění z vůle všemocné Stvořitelky se jí podaří osvobodit, jen aby vzápětí utrpěla hrozné zranění. Její záchranu svěřuje Bratrstvo do rukou lidského chirurga, Mannyho Manella, jediné možné spásy. Ten nikdy nevěřil na bytosti zjevující se v temných nocích a tím spíše se nechává svádět touto silnou ženou. Jejich světy, lidský a upíří, se však nutně dostávají do konfliktu, když je Payne předložen prastarý účet a jak její láska, tak život, se ocitají v nebezpečí.

Něco ke knize

Slepého krále Wratha drželo nad vodou občasné bojování na Druhé straně s Payne. Při jednom tréninku je ale Payne vážně zraněná a ochrnutá se ocitá v sídle bratrstva, kde se dozví, že její dvojče Vishous není mrtev. Vishous zas po tři sta letech zjistí, že má sestru, kterou držela Stvořitelka na Druhé straně a její existenci před ním zatajila.

Payne má těžce poškozenou páteř a Vishousova družka Jane ví, kde hledat pomoc. Zjeví se u výtečného chirurga a bývalého kolegy Mannyho, který Jane považoval za mrtvou. Manny ale neváhá a přijíždí do sídla, aby Payne pomohl. Netuší ale, jak mu tato pomoc změní život.

Moje hodnocení a dojmy

Devátý díl série mě chytl již od samotného začátku. Jeho příběh není zaměřen jen na jednu úřední dvojici, ale zabývá se i krizí jiného páru. Příjemnou změnou je i to, že tentokrát coby upír je zde žena, do které se zamiluje člověk.

Payne nikdy nebyla Vyvolenou, jakou si její matka Stvořitelka představovala. Je to bojovnice, kterou na Druhé straně rozptylovaly jen občasné boje s králem Wrathem. Vlastně je celá jako její dvojče Vishous. Payne jako postava mi je sympatická a to i přesto, že z tvrdé bojovnice se stala žena, která touží po smrti, protože nechce být upoutaná na lůžku.

Právě i její prosby o smrt zapříčiní, že se krize mezi Jane a Vishousem ještě více prohloubí. Právě Jane a jejímu druhovi je věnována část příběhu. Ač je Vishous navenek tvrďák, je dost uzavřený a stále si v sobě nosí démony z minulosti.

Chirurga Mannyho určitě znáte z jednoho z předchozích dílů. Je to bývalý kolega Jane a nejen to, do Jane byl zamilován a když se v jejím životě objevil Vishous, Mannymu byla pozměněna paměť.

Je tedy naprosto jasné, že když se objeví v sídle bratrstva, aby pomohl Payne, nastávají vtipné situace, ale také momenty, kdy testosteron stříká na všechny strany. Nejen, že Vishous nemůže Mannyho snést, jelikož mu šilhal po Jane, ale teď navíc hází očkem po jeho sestře.

Tenhle díl mě zas bavil na maximum. Nejen, že tu máme nový příběh, ale autorka se vrací i ke starým dvojicím. Romantické, dojemné a zábavné. Jsem ráda, že ani po tolika dílech neklesá kvalita.
Eliaha Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):
Zdroj textu (www.cervenaknihovna.com):

Žádné komentáře:

Okomentovat