Follow Me @Charmedka

09.01.17

Filmy a seriály roku 2016

Nápad na tenhle článek byl hodně spontánní. Na svém druhém blogu připravuji shrnutí roku 2016, kde mimo jiné zmíním i nejlepší filmy, které jsem loni viděla a seriály, které jsem sledovala. Jelikož filmovou rubriku mám i zde, tak mě napadlo, že by Vás filmové shrnutí mohlo zajímat. Pokud ano, tak dnešní článek je právě pro Vás.

V kině jsem byla docela často a viděla spousty skvělých filmů, ale i několik zklamání. Rozhodně největším zklamáním byl film Tajný život mazlíčků, Revenant a Warcaft. Nechytl mě ani nový Batman vs Superman, Sirotčinec slečny Peregrinové či Doctor Strange.

Naopak Deadpool neměl chybu a společně s Fantastickými zvířaty se jedná o nejlepší film roku. Mezi topku ale patří i Kniha džunglí, která byla kouzelná a Sebevražedný oddíl mile překvapil. Captain America a X-Meni mě také bavili. O všech filmech, které jsem viděla v kině, jste si mohli přečíst v rubrice Movie tip.

A mrkneme na filmy, které jsem viděla z pohodlí domova. Myslela jsem, že Vám ukážu jen top pětku jako loni, ale těch skvělých filmů jsem viděla tolik, že jsem se nedokázala rozhodnout. Loni jsem doplnila docela mezery v klasice, za což jsem moc ráda. Ne ale každý z těch filmů mě chytl, ovšem za zmínku určitě stojí Zpívání v dešti a Zaříkávač koní. Jak miluji animáky, tak těch opravdu dobrých jsem moc neviděla. Hotel Transylvánie 2 silně konkuruje jedničce a Konečně doma je rozkošný film, který určitě ocení menší publikum. Po shlédnutí Zootropolis naprosto chápu ty kladné ohlasy a vysoké hodnocení.

Naopak negativní recenze moc nechápu u Lovce, který mě osobně se hodně líbil a do světa fantazie utečete i v Alence. Méďa 2 mě zpočátku odrazoval přílišnou vulgaritou, ale nakonec jsem se od srdce několikrát zasmála. Též jsem se bavila u komedie Jedna za všechny, což je tedy naprostá blbost, ale nějakým způsobem mě dostala. Brečet se mi naopak chtělo u Válečného koně a dlouho očekávaného filmu Než jsem tě poznala. Zvláštní slabost mám pro katastrofické filmy, takže San Andreas mě připoutal k židli od začátku do konce. Za zmínku stojí i filmy jako Big Eyes, Ex Machina, Hugo a jeho velký objev a Podivuhodný experiment.

Jestli Vám přijde, že filmů jsem viděla během roku hodně, tak mnohem více času jsem věnovala seriálům. Pro seriály mám slabost snad už od dětství. Pomalu desítka rozkoukaných seriálů, které u nás běží s několikaletým zpožděním, zapříčinila, že jsem začala koukat s titulkami. Díky tomu jsem spoustu seriálů již dokoukala komplet a u dalších jsem u aktuálních dílů a pomalu můžu přemýšlet, jaké začnu sledovat nově.

Dokoukala jsem Město žen, což je příjemný sitcom, ke kterému je ale třeba najít si cestu a pochopit jejich humor. Na Laskavý dotek jsem koukala kvůli mé oblíbené Jennifer Love Hewitt a není to vůbec špatný. Naopak u Krásky a zvířete jsem ráda za konec, jelikož mě to vůbec nechytlo.
Navázala jsem i na Kobru 11, kterou jsem v dětství milovala a přišlo mi škoda s ní přestat. Zatím jsem u 18. série, jelikož další díly nemůžu sehnat. Nová holka také patří k sitcomům, u kterých trvá najít si k nim cestu. Určitě doporučuji titulky, jelikož dabing tenhle seriál naprosto hatí. Co naopak miluji, tak jsou Lovci duchů, které sleduji také již od dětství a stále mě baví, Dean je prostě fešák.

Oblíbenost klesla u Upířích deníků, zbytečně natahované a za něco stojí jen Caroline. Sice předchozí série byla skvělá, ale už se těším, až bude seriál ukončen, což bude letos na jaře. To samé platí u Prolhaných krásek. Seriál už je tak zamotaný, že se v ději neustále ztrácím a těším se na posledních několik dílů. Naopak Hra o trůny mě pořádně chytla až snad v půlce třetí série a na novou sérii se moc těším.

Jaké nejlepší filmy jste loni viděli?
A jaké sledujete seriály?

9 komentářů:

  1. Videla jsi toho docela pozehnane, ale je pravda, ze ja toho asi mela na seznamu taky dost. Schvalne si to jdu spocitat :-)
    Jinak ja kino hodne omezila, predevsim po tom, co cinestar zmenil pravidla pro cleny klubu. jelikoz obvykle chodim sama, uz se mi to vubec nevyplati...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle je jen vyber, celkovy pocet ani nepocitam.
      Ja chodim do Cinema city, v Cinestaru vubec netusim, jak klub funguje.

      Vymazat
  2. Mezi nejlepší filmy, co jsem viděla minulý rok bych určitě zařadila Fantastická zvířata a kde je najít a poté Příchozí:-)
    Pak také samozřejmě Dítě Bridget Jonesové. Skvělá komedie! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem seriálový maniak, sleduji jich opravdu hodně. :D A sama nevím, jak to stíhám. Tenhle měsíc jsme začala s Orange is the new black. Doporučit můžu i The Walking dead, Teen wolf, Lying game, Stalker nebo Reign. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. The Walking Dead naprosto zbožňuji. Teen Wolf mám časem v plánu :)

      Vymazat
  4. Jsem fanoušek Marvelu, tak že Civil War a můj oblíbený Bucky byla jasná volba. Pak také poslední x-mani :-)
    Jinak na filmy a seriály moc nekoukám a jsem raději zalezlá v knihách.

    OdpovědětVymazat
  5. S těmi filmy je to těžké, protože se na ně skoro nedívám. Za zmínku rozhodně stojí Deník B.Jonesové, který jsem viděla teprve poprvé, pak samozřejmě Než jsem tě poznala a dál nevím. Co se týče Alenky, ta mě vůbec nechytla. Právě naopak. Nemohla jsem se dočkat, až skončí. Za mě asi jeden z nejhorších filmů, co jsem minulý rok viděla. Na Tajný život mazlíčků se těším, tak uvidím. Všude čtu negativní názory.

    Já se nemůžu koukat na víc seriálů. Teda jako TVD je klasika, takže tu mám rozkoukanou už x let, ale dál můžu sledovat jen jeden seriál. S tím TVD máš pravdu. To, že se to zbytečně natahuje, jsem říkala už u 7 série. Kdyby to ukončili, nic by se nestalo. Teď už vymýšlí kraviny, ale furt mě to baví a jsem zvědavá na konec.
    Dál teď sleduju Doctor Who, což je má srdcovka už taky spoustu let. Jenže teprve teď jsem se rozhodla mrknout na všechny díly. Ještě chvíli a budu to mít za sebou.♥
    Blog na zabití

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bridget Jones mám hodně ráda, i po tolika shlédnutích mě stále baví.
      Doctora Who jsem neviděla a ani mě moc neláká, vlastně ani nevím proč. Za to jsem ted narazila na další dva seriály, které hodlám načít :D

      Vymazat