Follow Me @Charmedka

25.05.16

Jeaniene Frost - Věčný polibek temnot

Spisovatel: Jeaniene Frost
Originální název: Eternal Kiss of Darkness
Série: Svět nočních lovců
Díl: 2.
Počet stran: 360
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Baronet
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Ještě před pár dny nevěřila na upíry, a teď je jednou z nich. A k tomu miluje jiného upíra! Kira Gracelingová, soukromá vyšetřovatelka z Chicaga, měla toho rána prostě jen dál jít svou cestou. Smysl pro povinnost jí však nedovolil přeslechnout bolestivé sténání, vycházející před úsvitem z opuštěného skladiště. A tak se ocitla ve světě, který si uměla představit jen ve svých nejhorších snech. V jeho středu stojí Mencheres, mladý a sexy upírský mistr, potomek starověkých egyptských faraonů a dědic jejich moci. Za tisíce let na světě však už ztratil chuť žít dál. Ale pak se objevila Kira a odvážně čelila smrti, jen aby ho zachránila. Takovou ženu ještě nepoznal, a tak není divu, že se do ní zamiloval. Ale musí ji nechat odejít zpět do jejího obyčejného světa.
Kira však na něj také nemůže zapomenout. Všude ho hledá, až se omylem zaplete do nebezpečné hry Mencheresových nepřátel. Není jiné cesty: z Kiry se musí stát také upír. Dokáže její láska porazit hrozivou tmu v Mencheresově nitru a zároveň zničit zločinné intriky jeho závistivých odpůrců?


Něco ke knize
Mencheres, upíří mistr a tisíce let starý upír je už znaven svým upířím životem. O jeho lid se má kdo postarat, tak proč se neustále užírat, když ho tu nic nedrží. Ovšem jako upír se těžko může utopit, pověsit či cokoliv jiného. Rozhodne se zemřít za pomoci ghúlú.

Když už mu v sebevražedné bitvě dochází síly, kolem prochází soukromá vyšetřovatelka Kira, která bolestné sténání nemůže nechat bez povšimnutí. Při ho záchraně je ale sama smrtelně zraněná a pomůže ji Mencheresova krev.

Menchceres ji vezmu do svého doupěte se slibem, že až zmizí jeho krev z jejího těla, vymaže ji vzpomínky a může odejít domu. Jenže ani po několika dnech nejde Kira ovlivnit, což je zvláštní a ještě ke všemu ji o život začne usilovat Mencheresův dávný nepřítel, Strážce Radžedef.


Moje hodnocení a dojmy
Jestli se mi první díl této série líbil, tak druhý je na tom ještě o chlup lépe. Jedná se o naprosto nový příběh, jiné postavy, jiné problémy. Ovšem odkazy na původní sérii tu jsou a opět můžu potvrdit to, že podle mě je vhodné přečíst první čtyři díly Nočních lovců a pak se teprve vrhnout na tuhle sérii.

Věčný polibek temnot Vás od začátku knihy vtáhne do děje. Čtenář se hodně dozví o upíří politice. Jednou z důležitých postav v knize je Radžedef, což je Strážce, který dohlíží na dodržování pravidel a všech zákonů. V podstatě je to něco jako upíří policie. No a i u policie se najdou zkorumpovaní jedinci. Radžedef rozhodně nepatří mezi klaďase, Mencheresovi se snaží udělat ze života peklo a použije k tomu všechny možné prostředky. Tuhle postavu rozhodně nebudete mít rádi.

I když je kniha hodně protkaná politikou, i díky ní je napínavá a o akční scény není nouze. Kniha nabízí naprosto vše. Skvělý příběh plný akce, nečekané zvraty a samozřejmě i romantiku a erotické napětí mezi postavami. A nesmím zapomenout na humor, toho si knize užijete ve velkém.

Na knihu, kde hlavní hrdinou bude Menchceres, jsem byla hodně zvědavá, jelikož v Nočních lovcích na mě zapůsobil. Je to opět typický upír, který dokonale vypadá. Navenek působí tvrdě, ale uvnitř je to dobrota sama. Je to teda docela depkař, pesimista, ale mě se líbil.

A Kira byla naprosto úžasná, oblíbila jsem si ji ještě více než Denise v předchozím dílu. Kira má dost prořízlou pusu, nebojí se říct svůj názor a hlavně ji jde o spravedlnost. Strašně se mi líbil vztah mezi hlavními postavami, dokonale mi k sobě seděli, snad ještě více než Cat s Bonesem.

Nejlepší postavou je ovšem Vlad, to je vůbec ta nejlepší vedlejší postava všech dob. V Americe dokonce vyšla jeho vlastní série Night Prince, zrovna tohle bych hodně ocenila, kdyby vyšlo i u nás. Autorku Jeaniene Frost jsem si oblíbila a sérii o Vladovi bych i rozhodně pořídila.

Žádné komentáře:

Okomentovat