Follow Me @Charmedka

01.02.16

Knižní hitparáda - Leden 2016

Hezká začátek nového měsíce,
leden jsem v podstatě ani pořádně nezaznamenala a je pryč. Také Vám tak utekl? I přesto, jak šíleně rychle leden zmizel, tak se mi povedlo přečíst krásných osm knih. Loni to sice bylo deset, což je ještě lepší, ale i s osmičkou jsem spokojená. Kdybych četla v každé volné chvíli a nenechala se občas strhnout únavou, tak by počet byl ještě větší. Přesto myslím, že jsem nový rok začala opravdu dobře a velmi doufám, že v tomto tempu budu i nadále pokračovat.

Zle jsem na tom ovšem s recenzemi, tam jsem neskutečně pozadu a z těchto knih mám zrecenzovanou pouze jednu. Dokonce nemám komplet recenze ani z prosince. Určitě se ale nebojte, že o nějakou recenzi přijdete, to ne, jen mi dejte čas.



 
Nejlepší kniha  
Misery (Stephen King) 
Proč: Jednoznačný vítěz. Stephena Kinga zbožňuji, po nějaké době jsem opět sáhla po jeho knížce a s Misery jsem vůbec neudělala chybu. Příběh je napínavý, zvrácený, chvílemi až nechutný, ale naprosto Vás vtáhne do děje a vy nemůžete přestat číst. Kniha je poměrně tlustá, ale přečetla jsem ji za dva dny.
Nejhorší kniha
Skandál (Tilly Bagshawe)
Proč: Skandál určitě není špatný, ale v lednu jsem žádnou hroznou knihu nečetla a nějaká tu bohužel být musí. Kniha se četla dobře, byla plná intrik, vtipu, ale zas na druhou stranu podobných knih jsem četla spoustu a tahle mě neoslovila až tolik.
Největší překvapení
Mezi láskou a smrtí (Meg Cabot)
Proč: Ke spisovatelce Meg Cabot jsem si zatím moc cestičku nenašla. Knihy, které jsem četla byly průměrné, někdy i podprůměrné. První díl ze série Podsvětí mě ale překvapil, sice je to také spíše průměr, ale bavilo mě to a ráda si přečtu pokračování.
Největší zklamání
Skandál (Tilly Bagshawe)
Proč: Ze všech knih mě bavila asi nejméně a možná za to může i anotace, jelikož úplně nesedí. Podvedená studentka a manželka Dextera se spolčí, aby mu zničily život a pomstily se. Jenže tohle spolčení je až na konci knihy.

Nejvtipnější kniha
Sukuby to rády horké (Jill Myles)
Proč: Čtivé, erotické a překvapivě i hodně vtipné. Hlavní hrdinka Jackie je sice občas malinko opožděná a pitomá, ale kniha srší vtipem od začátku do konce.
Nejnudnější kniha
Skandál (Tilly Bagshawe)
Proč: Taková oddechovka no. Čtení pro ženy, kterého je ale mraky a kolikrát mnohem lepšího. Ač Tilly Bagshawe poměrně vyhledávám, tak od jejích knih ale zas tolik nečekám.
Nejnapínavější kniha
Misery (Stephen King)
Proč: Tohle byla prostě pecka, až mi běhal mráz po zádech. Ale co jiného od Kinga čekat, že.
Nejromantičtější kniha
My Fair Sukuba (Jill Myles)
Proč: Třetí díl ze série byl možná až moc přeslazený, ale nevadilo mi to. Čekala jsem na to již od prvního dílu a byla zvědavá, jak se to vyvrbí.



Nejočekávanější kniha
Paní Bovaryová (Gustave Flaubert)
Proč: Na nové vydání klasické knihy Paní  Bovaryová jsem čekala snad již od začátku prosince. V lednu konečně dorazila a já se hned vrhla do čtení. Pokud ji máte v povinné četbě, tak určo doporučuji. Kniha je čtivá, příběh jednoduchý, ale příjemný. Mě to bavilo.
Knižní série objevená v tomto měsíci
Podsvětí (Meg Cabot)
Deníky Sukuby (Jill Myles)
Proč: Jak jsem psala výše, Podsvětí mě mile překvapilo a určitě si seženu další díl. Deníky Sukuby jsou také milým překvapení. Jsou to knihy z Levných knih asi za 29Kč a určitě stojí za přečtení. Jen mě štve, že poslední díl zřejmě u nás nevyjde.
Nejlepší obálka
Exil (Eric Eliot Knight)
Proč: Tak tahle obálka mě bavila. Sice mi tedy nepřijde, že by nějak souvisela s dějem, ale přesto se mi moc líbí.
Nejhorší obálka
Páni mají radši Sukuby (Jill Myles)
Proč: Bohužel Levné knihy vydávají knihy s ošklivými, lacinými obálkami, což je škoda. Zrovna tahle série by si zasloužila něco hezčího. Dyť tohle je děs.



Hrdina měsíce
Paul Sheldon (Misery - Stephen King)
Proč: Spisovatel Paul Sheldon, který se po autonehodě probudí v domě jeho velké fanynky, psychicky narušené, bývalé ošetřovatelky. Měsíce  plné šikany, strachu, bolesti a umírající naděje, že se někdy z tohohle pekla dostane.
Pár měsíce
Jackie & Zane (My Fair Sukuba)
Proč: Celé tři díly jsem přemýšlela,m kterého mužskému hrdinovi fandím. Dokonce jsem myslela, že sem napíšu oba, ale třetí díl se to zlomilo a já měla ve svém favoritovi jasno. Milostné trojúhelníky ve fantasy jsou občas už možná trapné, ale tenhle mě bavil.






Jak jste začaly nový rok vy?
Znáte některou knihu?

4 komentáře:

  1. Já jsem přelouskala 9 knih,což je na mě hodně dobré číslo,tak snad s tím budu i pokračovat :-)
    Knihu Mezi láskou a smrtí si chci koupit asi už dva roky :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ani jednu knihu jsem nečetla, ale na Tilly Bagshawe jsem se dívala v LK, ale moc mě nezaujala :).

    OdpovědětVymazat
  3. Nečetla jsem ani jednu :D Jinak já jsem za leden zvládla 8 knih.

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné shrnutí :) Četla jsem jen Mezi láskou a smrtí :) A taky zrovna teď v lednu :) Mile mě překvapila :) Potřebuji další díl :)

    OdpovědětVymazat