Follow Me @Charmedka

09.03.15

L. J. Smith - Spojení | RC review

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The Compelled
Série: Stefanovy deníky
Díl: 6.
Počet stran: 224
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Propadli jste zcela Upířím deníkům? Stefanovy deníky odhalují temné události, které jim předcházely. Příběh dvou znepřátelených bratrů je plný napětí, nečekaných zvratů a touhy.

Londýn již není bezpečný a nad oběma bratry se stahují mračna. Zatímco je Damon vězněn nepřátelským upírem Samuelem, snaží se Stefan uzavřít dohodu s mocnými čaroději. Spojenectví s odvěkými nepřáteli upírů je však velmi křehké. Podaří se jim Damona zachránit a odvrátit jistou zkázu města?

Něco ke knize
Damon je stále vězněný upírem Samuelem, který má v plánu oba bratry zlikvidovat a Damona očernil jako
Jacka Rozparovače. A zatímco Damon je vězněn, Samuel dál zabíjí nevinné dívky, nesaje krev, ale vyrve jim srdce. Viní bratry ze smrti své lásky, upírky Katherine a teď ještě ze smrti svého bratra Henryho.

Stefan společně s Corou se snaží Samuela dopadnout a zachránit Damona. Cora navíc doufá, že její sestru Violet, kterou Samuel proměnil v upírku, lze také ještě zachránit a že si Violet vybere stranu dobra a cestu, jakou se vydal Stefan.

Když se Stefan dostane na Samuelovu stopu, vysleduje ho až do opuštěného skladiště, kde se snaží Samuel zabít další dívku, ale náhle se ocitá znehybněn a Stefan má tak větší šanci dívku zachránit. Z té se vyklube čarodějka a Stefan musí přimět ostatní její přátelé, čaroděje, aby mu pomohly.


Moje hodnocení a dojmy
Od přečtení pátého dílu uplynula docela dlouhá doba. Předchozí díl se mi totiž vůbec nelíbil, byl nudný a o ničem, takže jsem se do pokračování série vůbec nehrnula. O to více mě ale poslední díl překvapil.

Rovnou řeknu, že tenhle díl je nejlepším z celé série. Konečně se začalo dít něco více. Spojení upírů a čarodějnic podle mě knize hodně prospělo. Všichni začali spřádat plány proti Samuelovi, zároveň ale tohle spojenectví není vůbec pevné, takže spory mezi dvěma druhy knihu skvěle oživí a občas to vypadá, jako by se měli pobít mezi sebou.


Upíři deníky skončily, Stefanovy deníky skončily a já si tak říkám, že mi Stefan s Damonem budou dokonce i chybět. Ano, L. J. Smith dokázala vymyslet neskutečné kraviny, které se kolikrát nedaly ani číst, ale teď když je konec s oběma sériemi, tak je mi to o trochu líto. Teď už mi zbývá pouze seriál.

Závěrečný díl je povedený a nejlepší ze všech předchozích dílů. Navíc konec knihy je skvěle napsaný a opravdu dojemný.
Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat