Follow Me @Charmedka

13.02.15

L. J. Smith - Posedlost

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The Possessed
Série: Temné vize
Díl: 2.
Počet stran: 245  
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 1995
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Skupina středoškoláků s paranormálními schopnostmi, kteří se sešli v Zetesově institutu, aby své nadání rozvíjeli, odhalí skutečné záměry výzkumného týmu a musí utéct. Mají jedinou naději, a tou je záhadný bílý dům, který všichni viděli ve společném snu. Kromě obtížné cesty je však čeká i řešení dalších problémů a vztahů. Od osudné noci, kdy všichni utekli ze Zetesova institutu, se Gabriel změnil. Přestože Kaitlyn jeho podivínské chování děsí, zároveň ji to k němu přitahuje a chce zjistit, co za tím vězí. Současně se začínají dít zvláštní věci, které naznačují, že je jim v patách někdo, kdo má stejné schopnosti jako oni sami…
Podaří se jim najít bílý dům? Nebo už je pro ně příliš pozdě?

Něco ke knize
Kaitlyn a další čtyři středoškoláci jsou na útěku z institutu, který jím původně měl pomoci ovládat svoje nadpřirozené schopnosti. Jenže pan Zetes vůbec není kladná postava, místo pomoci mu šlo pouze o svoje dobro. Když jeho plány odhalili, povedlo se jim utéci a nyní jsou na cestě k bílému domu, který se jim objevuje ve snech.

Jenže se něco zvrtlo, všichni si dokážou vzájemně číst myšlenky a cítí svoje pocity. Na jednu stranu je to výhodné, na druhou otravné a všichni doufají, že právě snový dům jim pomůže. Problém je, že nikdo netuší, kde se nachází a už vůbec ne, jak se k němu dostanou. Cestu jim navíc komplikují psychické útoky, někdo jim je v patách a Gabriel něco skrývá.

Moje hodnocení
Od přečtení prvního dílu uplynula hodně velká doba a není to tím, že by mi druhý díl scházel. To vůbec, ležel v knihovně a pěkně se na něj prášilo, mě se do něj vůbec nechtělo. První díl mě totiž hodně zklamal, byl nudný a děj nulový, proto jsem se do dalšího čtení vůbec nehrnula. Teď jsem si ale řekla, že konečně bych po knize mohla sáhnout.

Stejně jako ostatní knihy od L. J. Smith, tak i tahle se moc dobře četla. Zvládnete ji přečíst během jednoho dne, pokud fakt budete číst. Navíc super je to, že je mnohem lepší než díl první.

To, že je lepší, ale neznamená, že se jedná o nějaký zázrak. Je to spíše průměrná kniha, neurazí, ale ani nenadchne. Děj pěkně odsejpá a na hrdiny čeká na každém rohu nějaké nebezpečí a nástrahy. Jenže ony jsou tak primitivní, že jejich vyřešení není nijak těžké, takže nemáte čas ani tajit dech a doufat, že z toho vyváznou. Rychle vše vyřeší a pokračují v cestě.

Problém také je, že postavy Vás ničím nezaujmou. Jsou nemastné neslané. Kaitlyn mi navíc přijde hodně naivní a důvěřivá. O ostatních pomalu nevím, co si myslet. Oni opravdu nemají nějaký charakter, jsou hrozně málo propracované.

Kniha je ale určitě lepší než první díl, více akce a aspoň má nějaký děj. Rozhodně si seženu poslední díl, ať to mám komplet.

Žádné komentáře:

Okomentovat