Follow Me @Charmedka

11.02.15

Alice Moss - Na stříbrné cestě

Spisovatel: Alice Moss
Originální název: Fool`s Silver
Série: Smrtící polibek
Díl: 2.
Počet stran:176
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2012
Nakladatelství: Levné knihy
Vazba knihy: Brožovaná
Po mrazivé zimě začíná ve Winter Millu dlouho očekávané léto. Faye a Liz mají na prázdniny plno plánů. Nejprve však musí oslavit konec školního roku - a pozvání na párty do Lucasova domu se zdá být perfektní příležitostí. Jaké je však překvapení obou dívek, když zjistí, že jejich kamarád beze stopy zmizel...

Faye s Finnem se Lucase vydávají hledat napříč Amerikou. A strastiplná cesta otevírá tajemství loňské zimy, která - jak se zdá - ještě neskončila...

Něco ke knize
Od událostí s Mercy Morrowovou uběhlo už pár měsíců a vypadá to, že se vše vrací do starých kolejí. Faye s Lizz jsou pořád nejlepčí kamarádky, které řeší, co si vezmou na sebe. Faye chodí s Finnem, členem motorkářského gangu, který by se o ostatní členy měl nyní starat a vést je. Jenže tuto roli nezvládá zrovna na jedničku a v gangu začínají být problémy.

U Lucase má proběhnout párty na oslavu konce školního roku. Liz s Faye přislíbí pomoc při její přípravě, ale Lucase v domě nenajdou a neobjeví se ani po konci. Faye má divné tušení a strach. Starost o Lucase budí ve Finnovi žárlivost a větší nevraživost vůči bratrovi.

Motorkáři jsou napadeni rusky mluvící chlapy, kteří pár z nich unesou. Mají něco společného i se zmizením Lucase? Faye s Finnem se vydávají na cestu zjistit, co se děje. Cesta je vede do dolů, které by už dávno neměly být v provozu.


Moje hodnocení a dojmy
První díl pro mě byl milým překvapením, byla jsem proto zvědavá, co nám přinese jeho pokračování a zda se autorce povede kniha alespoň na stejné úrovni jako předchozí.

Kniha je docela krátká, nemá ani dvě stě stran, takže ji zvládnete přečíst během chvilky. Alice Moss se zbytečně nezabírá podrobnějším popisem postav, ty známe již z dílu minulého. Všichni jsou v podstatě stejní, Faye je mi stále symptická, to samé Liz. Bohužel Finn mi tu lezl na nervy. Romantiky se tu tolik nedočkáme, naopak žárlivosti je tu až moc a Finn hodně klesl kvůli svým výstupům. Lucas tu má naopak minimum prostoru, což se nedá moc divit, když je nezvěstný téměř po celou dobu knihy.

Děj je zajímavý především proto, že se neodehrává pouze ve Winter Millu, ale Faye s Finnem jsou na cestě najít motorkáře a Lucase. Bohužel problém je ten, že z docela fajn fantasy udělala autorka fantasmagorii. Obrovský hmyz, který se dostává do auta a pronásleduje hlavní hrdiny? Tohle bylo trošku moc. Jinak jsou tu vlkodlaci a dokonce i něco na způsob zombie.

Myslím, že kniha měla docela potenciál, ale autorka ho pořádně nevyužila. Konec byl hrozně rychle sfouknout a nástrahy poměrně snadno překonány.

Na konci knihy byla ještě upoutávka na další díl, já tedy doufám, že vyjde, i když tenhle byl trošku slabší.

1 komentář:

  1. O obou dílech jsem uvažovala, že si koupím, nakonec jsem to neudělala, ale teď bych si je docela přečetla :) Třeba je seženu aspoň v knihovně :)

    OdpovědětVymazat