Follow Me @Charmedka

22.10.14

Stacey Kade - Čekání na zázrak | RC review

Spisovatel: Stacey Kade  
Originální název: Body & soul
Série: Mezi nebem a zemí
Díl: 3.
Počet stran: 240
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Alona Dareová přebývá už přes měsíc v těle Lily Ally Turnerové. Lilyino tělo není tak aktraktivní, jako to její, a navíc se jí nedaří hrát sestru a dceru lidí, které skoro nezná. Trápí ji i to, že Will – na kterém jí záleží víc, než by chtěla – si přeje, aby se vrátila skutečná Lily. Stane se zázrak, Alona bude opět volná a Lily zůstane naživu? S pomocí duchařského média Malachiáše Velkolepého možná mají šanci na úspěch, ale odhalování pravdy se nelíbí tajemnému duchovi, který se před ničím nezastaví. I kdyby měl Alonu zničit...

Něco ke knize
Alona již nějakou dobu přebývá v těle Lily. Tahle změna je pro všechny hrozně složitá. Pro rodinu Lily, kteří svou dceru a sestru nepoznávají, pro Alonu, která musí předstírat, že je někdo, kdo ve skutečnosti není a také pro Willa, kterému se moc nedaří rozeznávat Lily a Alonu.

Pro vyřešení této situace dělá vše možné, například objíždí různá média, která by mu mohla pomoci. Natrefil ovšem na samé podvodníky. Dalším na seznamu je Malachiáš Velkolepý, ke kterému ale už Will s Alonou jedou s tím, že je pouhý šarlatán, který tahá z lidí peníze. V čekárně narazí na Aloninu bývalou nejlepší kamarádku, která tvrdí, že ji duch Alony chodí strašit. Za Alonu se nejspíš někdo vydává a když Malachiáš spatří Willa, uteče. Něco tu nehraje a největší problém nastane, když se to všeho připlete Erin, Malachiášova mrtvá sestra, která touží po jediném, být živá a to za každou cenu.

Moje hodnocení a dojmy
Sice jsem neměla tak vysoká očekávání jako u druhého dílu, ale přesto jsem tajně doufala, že třetí, závěrečný díl se zas vyhoupne více nahoru, že bude lepší než ten druhý. Bohužel se tak nestalo. Chvílemi to zas bylo celé přetažené za vlasy. Vlastně ne chvílemi, celé to bylo přetažené za vlasy. Už to bylo moc jednoduché, nesmyslné a ztratilo to úplně kouzlo prvního dílu.

Bohužel jsem se kolikrát přistihla, že vůbec nevím o čem čtu, zkrátka mě to nedokázalo tak vtáhnout do děje. A postavy mi občas také lezly na nervy, spíše tedy Will. Je to jednoduché, odpočinkové čtení, které neurazí, nenadchne. Neříkám, že je to nečtivá kniha a lituji ztraceného času nad ní, to vůbec, jen to prostě nebylo tak dobré.

Líbí se mi ale strašně obálka, ta je nádherná. Moc povedená a nejhezčí ze všech dílů. Působí romantický a pozitivně.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat