Follow Me @Charmedka

12.10.14

Laurell K. Hamilton - Modrý měsíc

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: Blue moon
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 8.
Počet stran: 416
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 1998
Nakladatelství: Triton
Vazba knihy: Brožovaná
Na bývalého snoubence se dá jen těžko zapomenout. Když Anitě Blakeové ve tři ráno zazvonil telefon, chvíli si myslela, že je to on. Nebyl. Byl to jeho bratr a nepřinášel dobré zprávy. Jak se zdálo, bývalá láska Anitina života se nechala zavřít do vězení za pokus o znásilnění.
Od doby, kdy se Anita Blakeová živí jako expert na nadpřirozené jevy, je schopna uvěřit téměř čemukoli. Ale Richard, i když je netvorem, by nikdy neublížil ženě. A tak se Anita ocitá v divočině Tennessee, protože ho chce zachránit. Má jen několik dní na to, aby zjistila, kdo a proč to na něj navlékl. Brzy nastane úplněk, a pokud bude Anitina vlkodlačí láska tou dobou ještě za mřížemi, bude čelit něčemu mnohem horšímu, než je obvinění z pokusu o znásilnění.

Něco ke knize
Telefonát ve tři ráno rozhodně neznačí nic dobrého a tak je to i v případě Anity Blake, expertky na nadpřirozené jevy, lovkyni upírů a nekromantky. Hovor je od Daniela, mladšího bratra Richarda, který byl zatčen za znásilnění. Ač Anita už věří téměř čehokoliv, ví najisto, že Richard by nikoho neznásilnil.
I když je Anita v náručí upíra Jean-Clauda a Richard je její bývalý snoubenec, nenechá ho na holičkách, stále ji k němu něco táhne. Proto neváhá a vydává se na cestu do městečka Tennessee, kde Richard zkoumal troli v Kouřových horách.

 "Jsem monstrum. Ale má to dobrý důvod." 

Richard je optimista a věří, že spravedlnost vždy zvítězí, odmítá právníka, ale hlavní problém má teprve nastat. Brzy přijde úplně a jeho vlkodlačí identita nemůže být odhalena. A Anita to v Tennessee také nemá jednoduché, místní policii se její přítomnost nelíbí a upířímu klanu už vůbec ne. Že by někdo z nich něco tajil?

Moje hodnocení a dojmy
Jako všechny ostatní díly, i tahle má jednu hlavní zápletka, která stránku po stránce začíná být čím dál tím složitější a zamotanější. Když už zneškodníte všemožné i nemožné upíry, lykantropy či zombie přicházejí na řadu Trolové a také zkorumpovaná policie.

Pokud máte slabší povahu a vadí Vám erotično, ruce pryč od této knihy. Je erotikou přímo nabitá, ale i díky tomu si najde určitě spousty fanoušků. Třeba mě :) O sexu se tu spíše jen mluví, než aby se doopravy něco dělo. Budete slintat nad svalnatými těly vlkodlaků i upírů. V každé knize je toho více a více a já to vítám.
V předchozím dílech jsme se dozvídalo spíše o upírech, v této se podíváme na zoubek lykantropí politice. 

Žádné komentáře:

Okomentovat