Follow Me @Charmedka

15.10.14

L. J. Smith - Odhalení

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The strange power
Série: Temné vize
Díl: 1.
Počet stran: 264
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Pavel Dobrovský - Beta Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Schopnosti, které přesahují lidské chápání! Kaitlyn má nezvyklé oči a jasnovidecké schopnosti. Žije s pověstí čarodějky. Pozvání do institutu nadaných pro ni znamená naději na nový život. Všichni se však brzy dozví pravdu o experimentu, který ohrožuje jejich zdravý rozum a životy… Zatímco přemýšlela, stále si kreslila. Nebo spíš její ruka si kreslila – zdálo se, že její mozek to vůbec nevnímá. Teď se podívala dolů a poprvé si všimla, co vytvořila. Pavučinu. Ale divné bylo to, co bylo pod tou pavučinou, tak blízko, že se jí to skoro dotýkalo. Oči. Široce otevřené, kulaté oči s hustými řasami. Oči Bambiho. Dětské oči.

Něco ke knize
Kaitlyn má jasnovidecké schopnosti. To co vidí v mysli, nakreslí, její kresby předpovídají neštěstí. Lidé se jí ve škole straní, je odlišná a proto z ní mají strach. Když se ve škole objeví žena s pozvánkou do Institutu pro nadané, nejprve váhá, ale nakonec odjede. Ve škole je více nadaných lidí, především Rob, velmi milý a pohledný kluk, ale také Gabriel přesný opak Roba. Všichni nakonec přijdou na to, že s Institutem není něco v pořádku. Kdo stojí na straně dobra a kdo na straně opačné?


Moje hodnocení
Kniha mě zklamala, čekala jsem víc, o hodně víc. Po celou dobu knihy se téměř nic neděje, děj je hodně předvídatelný. Experimenty na nadaných jsou nijaké, hned po pár dnech začnou mít tušení, že něco není v pořádku, poměrně jednoduše přijdou na to co a opět velmi jednoduše to vyřeší.

Jako pomalu ve všech knihách s touhle tématikou najdeme trochu romantiky i tady. Je to taková naivní láska, Kait vlastně neví koho přesně chce. S kluky zkušenosti nemá, takže krom odhalování záhady Vás určitě bude zajímat i jak dopadne Kait a její zamilovanost.

Žádné komentáře:

Okomentovat