Follow Me @Charmedka

17.10.14

Sophie Kinsella - Láska na zavolanou

Spisovatelka: Sophie Kinsella
Originální název: I´ve Got Your Number
Počet stran: 344
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: BB art
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Poppy Wyattová prožívá úžasné štěstí. Má před svatbou s Magnusem Tavishem, vysněným partnerem, ale onoho odpoledne ji štěstí začíná opouštět. Nejenže při setkání s kamarádkami v hotelu ztratí zásnubní prsten, ale vzápětí jí ukradnou i mobil. Zatímco nervózně přechází hotelovou halou a přemýšlí, co dál, spatří v odpadkovém koši jiný mobil, který tam očividně někdo odhodil. Teď má alespoň číslo, na něž jí může hotelový personál sdělit případný nález prstenu. Jenomže mobil má svého vlastníka, podnikatele Sama Roxtona, který ho chce zpátky, a vůbec ho netěší, že mu Poppy nakukuje do došlých esemesek a e-mailů. Následuje nečekaný a groteskní sled událostí, když si Poppy se Samem začnou zasahovat prostřednictvím e-mailů a esemesek vzájemně do života. Zatímco se Poppy zabývá svatebními přípravami, záhadnými telefonáty a snaží se schovat levou ruku před Magnusem a jeho rodiči…, začíná si uvědomovat, že stojí před největším překvapením svého života.


Něco ke knize
Poppy si snad nemůže více přát. Má před svatbou, ale něco se náhle pokazí. Nejen, že ztratí zásnubní prstýnek, ale ještě ji ukradnou v hotelu telefon. Jaké štěstí v neštěstí, když v koši najde mobil. Okamžitě se ho ujme a rozdá číslo personálu hotelu, aby ji v případě nálezu prstýnku informovali.

Jenže telefon má svého vlastníka a ten ho chce zpět. Vlastníkem je podnikatel Sam, který ale přes tvrdohlavost Poppy odsouhlasí, že si mobil prozatím nechá, ale bude mu přeposílat všechny pracovní maily. Jenže Poppy je zvědavá a nahlíží do všech smsek, mailů a dokonce na ně i bez Samova vědomí odpovídá. Najednou si oba začnou vzájemně zasahovat do života a Poppy musí vyřešit další problémy, týkající se svatby a jejího vztahu.

Moje hodnocení a dojmy
Hlavní hrdinka mi hodně připomíná Becky Bloomwoodovou ze série Shopaholic. Je to praštěná slečna se šílenýma nápadama, která si Vás ale okamžitě získá. Plete se do cizích věcí, dostává se z jednoho průšvihu do druhého a zároveň musí řešit svoje osobní problémy.

Kniha byla nádherná, kolikrát jsem měla co dělat, abych se nesmála nahlas. Musím říct, že tahle kniha se vážně povedla. Ke konci se mi chtělo trochu brečet, úplně jsem se do knihy vžila. Rozhodně zařazuji mezi nejlepší od Sophie a mezi moje oblíbené.

Žádné komentáře:

Okomentovat