Follow Me @Charmedka

18.10.14

Richelle Mead - Poslední oběť

Spisovatel: Richelle Mead
Originální název: Last Sacrifice
Díl: 6.
Počet stran: 434
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Teď se rozhoduje o všem... Královna je mrtvá a svět morojů už nikdy nebude jako dřív...
Rose Hathawayová sedí v cele smrti a čeká na popravu za vraždu, kterou nespáchala. Před krutým osudem ji zachrání kamarádi a ona se ocitá na útěku. Společně se svou láskou Dimitrijem a dalšími přáteli se snaží nalézt jediného člověka, který ji může spasit.
Jen nejlepší kamarádka Lissa se ji snaží zachránit tím, že se uchází o královský trůn. K dosažení nesnadného cíle však musí nalézt ztraceného sourozence, a to je velmi nesnadný a nebezpečný úkol. Lissa a její přátelé musí najednou spoléhat na dávné nepřátele a začít pochybovat o těch, kterým dříve věřili...
Teď se opravu rozhoduje o všem... Kterou ze svých lásek si Rose zvolí za životního partnera: Dimitrije, nebo Adriana? Co všechno bude muset Rose obětovat pro záchranu své kamarádky? A neztratí během toho všeho jedna druhou?

Něco ke knize
Rose čeká na popravu za vraždu královny, svět Vampýrů je vzhůru nohama a proti Rose svědčí všechny důkazy. Když ale Abe slíbí, že popravena nebude, tak nebude. Lissa a ostatní mají plán, jak Rose zachránit, dostanou ji z vězení, pošlou na bezpečné místo a sami se rozhodnou najít vraha královny Taťány.

Ale Rose přece není ten typ, co by jen tak seděl a čekal, co se bude dít a Dimitrij vlastně také ne Už sám útěk je velký problém, ale Rose se dostává do dalších a dalších problémů, které se jí staví do cesty při hledání dalšího Dragomira.
Lissa uplatňuje svůj nárok na trůn, snaží se tím získat čas, který je třeba k nalezení nových důkazů o nevině její nejlepší kamarádky.

Milostný trojúhelník mezi Rose, Dimitrijem a Adrianem taky nezůstane v pozadí. Opravdu už Dimitrij není schopen milovat? A co Rose, vzdá se své životní lásky a najde štěstí u Adriana?


"Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi nebude nic takové jako dřív"

Moje hodnocení a dojmy
Poslední díl téhle série je jeden zvrat za druhým. Jedna akce za druhou a plno nečekaných situací a rozuzlení. Vampýrská akademie mi přirostla k srdci, troufám si říct, že je to nejlepší fantasy série, jakou jsem zatím četla. Rose jsem si hned oblíbila a Dimitrij..Snad není třeba komentovat, miluji ho. :D

 Celých šest dílů jsem čekala a doufala, že se dají dohromady. Je mi až smutno, že tahle série skončila. Ovšem v knize je plno nevyřešeného, nejspíš se zbytek dovíme ve volném pokračování Pokrevní pouta, snad. Pokud jste Vampýrskou akademii ještě nečetly a váháte, tak neváhejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat