Follow Me @Charmedka

17.10.14

Richelle Mead - Mrazivý polibek

Spisovatel: Richelle Mead
Originální název: Frostbite
Série: Vampýrská akademie
Díl: 2.
Počet stran: 261
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2008
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian.

Druhý díl navazuje tam, kde první skončil. Rose s Lissou se vypořádaly s Victorem, který chtěl využít schopnosti Lissy pouze ke svému účelu a nedělalo mu problém jít přes mrtvoly.
Lissa přišla na svoje schopnosti a hlavně jak regulovat svoje psychické problémy. Tím problémy ale nekončí, Strigojové jsou bez kouska citu.

V knize si ještě trochu připomeneme, co se vlastně stalo v prvním díle a o co vlastně jde.
Hned na začátku knihy se odehraje důležitá scéna, kvůli které se pak akademie přesune do horského střediska kvůli většímu bezpečí jak studentů, tak i strážců před Strigoji.

Rose má ale více problémů - do akademie přijela matkou, kterou nenávidí. Dimitrij ji přehlíží a ještě ke všemu se objeví Taša Ozerová a Dimitrij má možnost stát se jejím strážcem a milencem. A kamarád Mason by Rose snesl modré z nebe. Opětuje jeho city? 

Ve středisku se Rose poprvé setká s Adrianem Ivaškovem, královským Morojem. Adrian je arogantní, drzý. Vlastně mi hodně připomíná Rose, na vše má odpověď.

Když skupina Strigojů zaútočí na další rodinu, akademií to otřese a někteří mají na pomstě osobní záměr. Jak už je v anotaci, tři studenti se vydávají do místa, kde se Strigojové nejspíše ukrývají a Rose pak vydává za nimi. Všichni se ale ocitnou v nebezpečí a mohou spoléhat jen na svoje schopnosti a dovednosti, kterým se na akademii učili.

Druhý díl jsem přečetla jedním dechem, stejně jako první. Sice akční scéna se objeví až někdy na posledních 70 stránkách, tak mě kniha bavila. Baví mě sledovat Rose a její vztahy a trápení, takže děj kolem mi vůbec nevadí. Tahle série si mě pomalu ale jistě naprosto dostává.

Žádné komentáře:

Okomentovat