Follow Me @Charmedka

17.10.14

Richelle Mead - Krvavý slib

Spisovatel: Richelle Mead
Originální název: Blood promise
Díl: 4.
Počet stran: 368
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Domino
Vazba knihy: Brožovaná
Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů. Jen jedna oběť je však důležitá… Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra? V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?

Obsahuje spoilery na předchozí díly!

Něco ke knize
Rose chce dostát slibu, který si nevýslovně dali s Dimitrijem. Vydala se zabít muže, kterého miluje. Z Dimitrije je strigoj, nelítostná stvůra, která se živou bytostí už nemá nic společného.

Vydává se do Ruska, do země, ze které Dimitrij pochází. Přespává po hotelech, chodí po barech a hledá Moroje, kteří by něco mohli vědět o městě, kde hledat Strigoje. Zde se setkává se Sydney, alchymistkou. Alchymisté mají za úkol zahlazovat stopy po Strigojích tak, aby se moc lidí o jejich existenci nedozvědělo. V Rusku zažije spoustu dobrodružství, potká spousty zajímavých a důležitých lidí.
Najde ale Dimitrije? A když ho najde dokáže muže, kterého miluje zabít?

Co se týče Lissy a ostatních, ani ti v knize nechybějí. Do akademie přijíždí nový členové, například Avery, která se s Lissou a Adrianem hodně sblíží. Lissa začíná mít trochu problémy se sebekontrolou a je si čim dál tím víc nebezpečná, ale co to způsobuje...

Moje hodnocení a dojmy
Kniha se odehrává převážně v Rusku, na akademii se octneme především když Rose vstupuje Lisse do hlavy. Musím říct, že předchozí díly se mi líbily víc a to právě tím, že byly na akademii, ale i tak je kniha napínavá, čtivá. Je to zas něco jiného, Rose v Rusku potkává hodně lidí, zažívá spoustu novýho, vzrušujícího.

Tahle kniha mi ale přijde, že v ní jde především o její vztah s Dimitrijem, vyskytuje se tam spousta jejích pocitů, myšlenek. Je hodně citová a já si každou chvíli řikala: "Chudák holka." a bylo mi tak, smutno z toho.
Richelle Mead je opravdu super spisovatelka, knihy mě baví a u konce každého dílu hned musím vzít další a nemůžu se dočkat, co bude dál a jak to dopadne.

Žádné komentáře:

Okomentovat