Follow Me @Charmedka

11.10.14

Rachel Hawkins - Démon z Hex Hall

Spisovatel: Rachel Hawkins
Originální název: Demonglass
Série: Hex Hall
Díl: 2.
Počet stran: 248
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem

Druhý díl z knižní série Hex Hall. Hlavní hrdinka Sophie Mercerová se dověděla o původu svých magických schopností. Ačkoliv se jich po setkání s duchem své prababičky naučí částečně používat, zjistí také, že mají svou stinnou stránku. A to je hlavní důvod proč chce Sophie podstoupit "odstranění". Rituál, kterým bude její moc odebrána. Jenže tento rituál nemusí přežít, proto do Hex přijíždí Sophiin otec, jakožto člen Rady její žádost odmítne a požádá jí aby s ním strávila prázdniny v Londýně a teprve potom se rozhodla...
Sophie si uvědomuje, že v Londýně sídlí L´Occhio di Dio, a také tam jistě bude Archer Cross. Přesto nabídku příjme. Záhy se věci dají do pohybu. 

Něco ke knize
Od konce posledního dílu uplynulo pár měsíců a Sophie se rozhodla podstoupit odebrání poté, co zjistila, že neni čarodějka, ale démon. Její moc je velká a nebezpečná. S odebránim ovšem nesouhlasí její otec James, nemusí ho přejít a rozhodne se přijet na Hex Hall.

James Sophie navrhne, ať léto stráví s nim v Thorney Abey, kde je i sídlo rady. Zároveň s nimi odjíždí i Jenna a Cal. V Anglii Sophie pozná, že s jejím otcem nejsou jediní démoni na světe. James chce Sophie naučit ovládat své síly, umět s nimi zacházet a ukázat ji, co vše dokáže. Je v nebezpečí, jelikož je dcera šéfa rady a Oko po ní půjde, at síly má, nebo ne. Děj se rozjíždí a Sophie zjistí, že někdo záměrně vytváří démony. Ale kdo? A hlavně proč?


Moje hodnocení a dojmy
V předchozí knize se začalo pořádně něco dít spíše až tak v půlce. Tady akci a napětí očekávejte téměř hned ze začátku. A že akce a nebezpečí je tu více. I přesto, že jde Sophie opravdu o život, neztrácí svůj smysl pro sarkasmus a to jsem ráda, bez toho by to prostě nebylo ono. Vlastně její prostořekost dělá knihu lepší, alespoň pro mě daleko čtivější.

Nechybí tu staré postavy, jako je Cal, Jenna a pokud jste si zamilovali Archera, i toho tu najdete. Ovšem přibylo i spoustu nových postav, některé podstatné, jiné méně. A pokud první díl skončil napínavě, konec tohohle Vám nedá spát.

Žádné komentáře:

Okomentovat