Follow Me @Charmedka

11.10.14

Rachel Hawkins - Čarodějnice z Hex Hall

Spisovatel: Rachel Hawkins
Originální název: Raising demons
Série: Hex Hall
Díl: 1.
Počet stran: 240
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Před třemi lety Sophie Mercer zjistila, že je čarodějka. Od té doby ji to dostalo hned do několika problémů. Její nenadaná matka ji podporovala jak jen to bylo možné a radila se s jejím otcem - nepolapitelným evropským čarodějem - jen v těch nejakutnějších případech. Avšak když Sophie na školním plese přiláká nepovedenými čáry až moc lidské pozornosti, je to právě její otec, který rozhodne o jejím trestu: exil na Hex Hall, izolované nápravné školy pro Prodigium, nebo-li čarodějky, víly a měňavce. A jen během prvního dne mezi dospívajícími podivíny se jí podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, které vypadají jako modelky; zakouká se do přitažlivého a nadějného čaroděje; děsivého ducha a novou spolubydlící, která je vůbec nejvíce nenáviděnou osobou a jediným upírem na škole. Mnohem horší je však zjištění, že na studenty útočí tajemný predátor a její jediná kamarádka je podezřelým číslo jedna. Když se však série hrůzostrašných útoků začne stupňovat, Sophie se musí připravit na největší nebezpečí ze všech: starobylé tajné společenství, které se rozhodlo zničit všechny Prodigium a především pak ji.

Něco ke knize
U Sophie se před pár lety projevily její schopnosti a z obyčejného teenagera se stala čarodějkou. Obnáší to spoustu problémů, nevydařených kouzel a neustále stěhování s její matkou. Když se nepovede na školním plese kouzlo lásky, je poslána na Hecate Hall, nápravné školy pro Prodigium. O jejím umístění rozhodně právě Sophiin otec, kterého v životě ještě neviděla.

Ale i na této škole je hned od začátku zapletená do problémů. Ihned pro příjezdu naštve vlkodlaka, zakouká se do nejatraktivnějšího kluka na škole..Ale především to vypadá, že si znepřátelila hned tři mocné čarodějky a její spolubydlící je upírka.

Někdo útočí na čarodějnice, vysává z nich veškerou krev a podezření padá na upírskou spolubydlící a kamarádku Jennu. Navíc po Sophie a ne jen po ní jde společenství, které si říká L'Occhio di Dio. Sophie je v nebezpečí a k tomu všemu se dozvídá nemilá tajemství o své rodině...

Moje hodnocení a dojmy
Nad koupí této série jsem trochu váhala, sice mě zajímala, ale nebyla jsem si úplně jistá, zda to bude to pravé ořechové. Nakonec jsem přece jen neodolala a docela se i těšila na přečtení.

Hned po pár stránkách jsem nabyla dojmu, že série Hex Hall je určena spíše pro mladší ročníky(možná něco jako Škola noci), ale neodradilo mě to a to bylo dobře. Kniha se četla velmi dobře, příběh i přesto to, že byl poměrně jednoduchý dokázal vtáhnout do děje. Ale nejvíce knize podle mého dávala sama Sophie. Je sarkastická, chvílemi si nevidí do pusy a její ironicky vtipné poznámky nemají chybu. Myslím, že zrovna to dělá knihou mnohem lepší a zajímavější. 

Nečekejte přílišnou akci, spíše průměrnou fantasy knížku, kterou přečteno pomalu za jedno odpoledne a u které se prostě musíte párkrát i zasmát. A romantickým duším srdce také zaplesá :)

Žádné komentáře:

Okomentovat