Follow Me @Charmedka

11.10.14

Rachel Hawkins - Bitva o Hex Hall

Spisovatel: Rachel Hawkins
Originální název: Spellbound
Série: Hex Hall
Díl: 3.
Počet stran: 232
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?

Něco ke knize
Příběh začíná přesně tam, kde předchozí díl skončil. Thorney Abbey se ocitlo v plamenech a Sophie je na útěku, navíc bez svých schopností. Při svém útěku narazila na Cal, který ji poradil, ať se Itinerisem přenese ke své matce, která je u sester Brannickových. Nebezpečná rodina, která chce zničit členy Prodigia. Jenže její matka a vlastně i teď Sophie mají velký důvod, proč mají být právě u nich a rozhodně to bude velké překvapení a možná i nemilé zjištění. Jenže všichni ostatní zůstali v hořícím Thorney Abbey, James, Archer i Cal. A cesta Itinerisem taky neproběhla úplně hladce.

A škola Hex Hall už vůbec není bezpečné místo pro členy Prodigia, všichni studenti se v jeden moment ocitnou zpátky ve škole a není cesty zpět. Škola už není jejich útočištěm, ale spíše nebezpečným a temným vězením, kde vládne Lara Casnoffová, která má se všemi svoje plány.


Moje hodnocení a dojmy
Poslední díl a troufla bych si říct, že snad i nejlepší. Zkrátka, díl od dílu byl napínavější, čtivější. Více akce a i přesto, že většině šlo opravdu o život, Sophie neztrácela smysl pro humor. Samozřejmě se dal očekávat nějaký velký zlom a toho se i dočkáte, je to přece poslední díl a spousta věcí k vyřešení. Upřímně, bylo mi do breku a pokud se mi u knihy chce brečet, má u mě velké plus, jelikož si mě něčím získala a něco ve mě zanechala.

A zrovna u této trilogie by mi ani nevadily další díly, nebo spíše další knihy od této spisovatelky, které bych si moc ráda přečetla. Pokud nad sérií váháte, neváhejte a přečtěte si ji :)

Žádné komentáře:

Okomentovat