Follow Me @Charmedka

14.10.14

Patricia Briggs - Železný polibek

Spisovatel: Patricia Briggs
Originální název: Iron kissed
Série: Mercedes Thompsonová
Díl: 3.
Počet stran: 256
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2008
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Mercy Thompsonová sice umí měnit podobu – její charakter je však pevný. Když jejího bývalého šéfa a učitele zatknou pro vraždu a vlastní lid ho nechá hnít za mřížemi, je na Mercy, aby i navzdory jeho přáním očistila jeho jméno. Mercyina věrnost je však vystavena zkoušce i z jiné strany. Vlkodlaci zrovna neprosluli trpělivostí, a pokud se Mercy nedokáže rozhodnout mezi dvěma muži, k nimž chová city, Sam s Adamem by mohli rozhodnout za ni.

Něco ke knize
Fae předchozí díl pomohli Mercy, teď na řadě opět ona. Ve Faeské rezervaci, Zemi víl došlo k několika vraždám Fae. Mercy je požádaná jejím přítelem Zeem, aby se pokusila vyčenichat možného pachatele. Jenže druhý den je za vraždy zatčen Zee, Fae si svoje tajemství a postavení brání a to i v případě, že bude odsouzen nevinný. Hlavně, že se vše vyřeší.

Jenže Mercy nenechá starého přítele popravit. Ale o Fae toho ví hodně, až moc, než aby ji Fae nechali být. Sama se vrhá do pátrání a nezalekne se ani nejmocnejších Šedých pánů, kteří ji vyhrožují smrtí. Jenže Mercy je pod ochranou vlkodlaků a hned několikrát ji využije.

Dostává se z jedné nebezpečné akce do druhé. A k tomu vlkodlaci přestávají mít trpělivost. Smečka je oslabena díky nerozhodnosti Mercy. Musí si vybrat, buď Sam, nebo Adam.

Moje hodnocení a dojmy
Třetí díl a opět lepší než dva předchozí. Tenhle mě fakt bavil. Mercy je neustále ohrožena, Fae jsou nebezpeční a to mě baví. Je to jedna akce za druhou. Poměrně mě i baví vztahy mezi Mercy, Samem a Adamem. Sama miluje, vždycky milovala, ale jak sama řiká, nechce být chovná klisna. Sam pro ní nejspíš není ten pravý. Mě je tedy více sympatickej Adam. Pokud se Vám též předchozí díly tolik nelíbily a váháte nad přečtením dalšího, tak tenhle už bych doporučila. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat