Follow Me @Charmedka

14.10.14

Patricia Briggs - Krevní pouto

Spisovatel: Patricia Briggs
Originální název: Blood bound
Série: Mercedes Thompsonová
Díl: 2.
Počet stran: 288
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 2007
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy:Vázaná s přebalem
Druhá kniha s Mercedes Thompsonovou v hlavní roli. V dnešní době vládne světu věda, která zakazuje upalování, topení nebo veřejné lynčování čarodějnic. A průměrný zákona dbalý občan se naopak nemusí bát příšer ve tmě. Někdy lituji, že nejsem průměrný občan…Mercy Thompsonová má přátele na hlubokých místech – a v temnotě. A teď jednomu z nich dluží laskavost a souhlasí, že pomůže příteli Stefanovi předat vzkaz jednomu z upírů.Ale tento upír není obyčejný – a stejně tak démon, který v něm přebývá.

Něco ke knize
Mercy pracuje jako automechanička, soused je vlkodlak, kamarád upír. A zrovna upírovi dluží jednu laskavost. Stefan ji požádá, aby ho v kojotí podobě doprovodila na schůzku s novým upírem ve městě. Sám má pocit, že nový návštěvník bude tvrdý oříšek, ale Mercy je odolná vůči upíří magii.

Jenže upíra Littletona Stefan trochu podcenil. Je to černokněžník ovládnutý démonem, velmi mocný a lačnící po krvi. Stefanovi je pozměněna paměť, ale oba ze schůzky vyváznou živi. Stefan na příkaz paní upírů Marsilie musí Littletona najít. Stefan ale zmizí a vlkodlak Warren je nalezen polomrtvý. Marcy odmítá nečině čekat, co dalšího se stane. Město Tri-cities ovládá vztek.

Moje hodnocení a dojmy
Kniha má spád už od první kapitoly. První díl se mi moc nelíbil, byla jsem zklamaná a znuděná. Krevní pouto je už lepší, napínavější. Navíc i více se dozvídáme i milostných citech Mercy k Adamovi a Samovi.

Objevuje se tu i poměrně hodně postav, například Tonyho, policista a kamarád Mercy, který řeší vraždy v Tri-Cities, kterých neustále přibývá. Pokud to takhle půjde dál, tak poslední díl už by mohl být pecka. :D Co se mi líbí je humor Mercy. Trochu mi připomíná Anitu Blake.

Žádné komentáře:

Okomentovat