Follow Me @Charmedka

14.10.14

Patricia Briggs - Stříbrná relikvie

Spisovatel: Patricia Briggs
Originální název: Silver borne
Série: Mercedes Thompsonová
Díl: 5.
Počet stran: 256
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Fantom Print
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Vrátit knihu by mohlo být docela jednoduché, kdyby v tom neměli prsty fae. K tomu všemu vlkodlaci protestuje proti přijetí Mercy do smečky a v boji proti ní používají nečestné zbraně, jak ji a Adama rozeštvat. Když se Mercy Thompsonová pokusí vrátit mocnou faeskou knihu, kterou si před nějakou dobou vypůjčila, najde knihkupectví prázdné a zavřené. Zdá se, že kniha obsahuje tajné informace – a fae udělají naprosto vše, aby nepadla do nesprávných rukou. A jako by to nestačilo, Mercyin přítel Samuel bojuje se svou vlčí stránkou a Mercy ho musí krýt, aby ho vlastní otec neodsoudil k smrti. Když se to tak vezme, zažila Mercy už lepší dny. A pokud si nedá dobrý pozor, dlouho nepřežije.

Něco ke knize
Mercy už nějakou dobu má vypůjčenou cennou knihu o fae, když se jí ale rozhodne vrátit, knihkupectví je zavřené a její majitel je nezvěstný. Stříbrná relikvie je předmět, který vyrobila fae se schopností pro stříbro. Tento předmět má velkou moc, dokážu vzít moc jinému fae a z majitele udělat téměř neporazitelného a velmi mocného. Není tedy divu, že Mercy jde opět o život a ne jen o její. Spadeno na ni má královna víl, která do nadpřirozených záležitostí zaplete i člověka.

Dále tu máme problémy se smečkou, někomu se nelíbí, že Mercy do ní patří a snaží se jí s Adamem rozeštvat. A to není vše, Sam není ve své kůži a jen Mercy mu může pomoci, ale jen za předpokladu, že i sám Samuel bude mít zájem na vlastní záchraně.

Moje hodnocení a dojmy
V této knize máme hned několik problémů, zápletek a spoustu akce. A více Mercy řeší její vztah s Adamem a se smečkou. Ovšem jak jsem předchozí knihu vychvalovala, tahle už pro mě byla menším zklamáním. Sice o akci není nouze, nenajdete téměř žádný vyloženě nudný moment, ale přesto pro mě byla ne tak čtivá jako předchozí tři díly.

Co mě ale poměrně bavilo, tak právě pasáže, které se týkaly smečky. Mercy je právoplatným členem smečky, někteří ji uznávají, jiní právě naopak a to mě baví.

Žádné komentáře:

Okomentovat