Follow Me @Charmedka

23.10.14

Lauren Kate - Pád

Spisovatel: Lauren Kate
Originální název: Fallen
Série: Andělé
Díl: 1.
Počet stran: 320
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2009
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Některým andělům je souzen Pád.
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.

Něco ke knize
Luce se dostala po jedné neštastné události, kdy uhořel její přítel Travis do nápravné školy Meče&Kříže. Už jen název školy je děsivý a co teprve lidé uvnitř. Navíc ve škole jsou zakázány mobilní telefony, můžete si zavolat pouze jednou týdně omezený počet minut a na každém kroku Vás sledují kamery.
Luce od mala trápí stíny. Stíny, které se zjevují převážně v noci, v lese a na podobných místech. Nikde o nic nemluví, všichni by si myslely, že je blázen. Jenže tyhle stíny začínají být náruživější a zjevují se i během dne a dokonce jsou hmatatelní...
Již první den se jí zalíbí záhadný Daniel, který ale hned dá najevo, že o ni nemá zájem. Luce ale šíleně přitahuje a to i přes jeho odmítání. Během prvních dní se skamarádí s pár děvčaty. Jednou z nich je i Penn, která má přístup do školní dokumentace a začnou pátrat po informacích i Danielovi. To by ale nebylo takový vzrůšo, kdyby Luce se nezalíbila Camovi. Cam se možná až přehnaně snaží ji získat a Luce občas těžko odolává, ale přesto ji stále něco přitahuje na Danielovi. To, co ale zjistí se ji nemusí líbit a může ji stát život.

Moje hodnocení a dojmy
Přiznávám, že do knihy se mi vůbec nechtělo, docela jsem se přemlouvala, abych sérii konečně začala číst.
Nakonec to tak zlé nebylo, kniha je čtivá, ale na zadek jsem si z ní také nesedla. V podstatě celou knihu Luce řeší Daniela, snaží se o něm získat informace a zároveň za ní dolejzá Cam a sem tam se vyskytne nějaká akce, jelikož Cam má asi patent na problémy. Všechno se začne rozjíždět až nějakých 70 stránek před koncem.

Kniha má obrovské plus v tom, že není předvídatelná. Byla jsem až překvapená, jak se děj vyvinul a hlavně některé postavy. Co už mi ale začíná vadit, tak milostné trojúhelníky. Jsou snad v každé sérii, kdy hlavní hrdinka má problém se rozhodnout mezi dvěma kluky. Jednou se líbá s jedním, za pár minut s jiným, copak každá musí být hned coura. :D

Luce mi ale byla docela sympatická, jiné výhrady k ní nemám, vlastně stejně jako k ostatním postavám. Žádná mě ale neupoutala natolik, že bych si ji vyloženě oblíbila. Tak třeba v dalších dílech se něco zlomí.
Je to příjemná oddechovka, chvílemi možná trochu přehnaná, jindy zas překvapující, na další díly se hned vrhnu, čtivá je a doufám, že ještě překvapí.

Žádné komentáře:

Okomentovat