Follow Me @Charmedka

23.10.14

Lauren Kate - Muka

Spisovatel: Lauren Kate
Originální název: Torment
Série: Andělé
Díl: 2.
Počet stran: 328
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Knižní klub
Vazba knihy: Vázaná s přebalem
Nebezpečné, vzrušující a tajemné romantické dobrodružství Padlých andělů pokračuje v knize Muka. Druhou část série, ve které láska nikdy neumírá, napsala opět Lauren Kateová.
Luce prožívá peklo na zemi. Trvalo dlouho, než našla svou pravou lásku, padlého anděla Daniela. Ten teď tvrdí, že ji musí opustit. Jeho úkolem je jít a bojovat proti Vyhnancům, nesmrtelným, kteří Luce usilují o život. Daniel ji ukryje ve škole na skalnatém kalifornském pobřeží. Jejími spolužáky jsou nezvykle nadaní studenti – Nefilim, potomci padlých andělů a lidí. A Daniel odchází hledat nesmrtelné… Luce se ve škole konečně dozví, co jsou ony záhadné stíny, které vídá od dětství, a jak může s jejich pomocí nahlédnout do minulých životů. Ale čím více se rozšiřují její znalosti, tím víc podezřívá Daniela, že jí neprozradil všechno. Něco skrývá, něco nebezpečného. A co když jí lhal o minulosti? Luce začne mít podezření, že ve skutečnosti je její osud jiný. Předurčeným vyvoleným nemusí být právě Daniel.

Něco ke knize
Po událostech, které se staly ve škole Meče & kříže, je Luce nucena přesunout se do Kalifornie, konkrétně do školy nazvané Pobřežní akademie. Je to Danielův nápad a způsob, jak Luce ochránit před Vyhnanci. Vyhnanci jsou padlí andělé, kteří žijí na zemi. Nesměji ani do nebe, ani do pekla. Jsou slepí a používají stříbrné šípy, které jsou pro anděly smrtelné.
Luce se to moc nelíbí, hlavně to, že Daniel s ní nebude, protože musí bojovat za mír a její ochranu.
Na škole studují normální lidští studenti, ale i studenti, kteří mají určité magické nadání, jsou to nefilimové, potoky andělů a lidí. A školu vede anděl a démon.

Ve škole ale Luce přijde na to, co jsou Stíny, které ji od mala děsí a dozvídá se, že s nimi dá pracovat. Jsou v podstatě oknem do minulosti. A právě díky nim Luce musí zjistit něco o svých minulých já a o své lásce Danielovi. S tim všim ji pomáhá nová kamarádka Shelby a Miles. Ve škole je slavná a vypadá, že všichni kolem o její minulosti vědí více než ona sama. Je čas zjistit, co ji Daniel tají..

Moje hodnocení a dojmy
Druhý díl byl lepší jak díl první. Kniha je docela napínavá, i když pořád o tom samém. Jak se Luce snaží poznat svoje minulé životy, přichází na to, že její minulí rodiče či příbuzní stále žijí a že když umřela ona, neznamená to, že oni neexistují. Právě kvůli tomu si začíná stále klást otázku, zda Daniel a jejich láska stojí za tolik bolesti a utrpení, které si musely její rodiny zažít. Kapitoly, kdy Luce pracuje se Stíny byly zajímavé a velmi čtivé. Vlastně nebyla snad ani pasáž, kdy bych se nudila a do čtení se nutila.

U první knihy jsem psala, že Luce je docela sympatická, ale na druhou stranu si mě žádná postava z knihy nijak extra nezískala. Tady už měnim názor. Luce jsem si velmi oblíbila. Neni to jen hloupá, zamilovaná holka, která jen fňuká pro svojí lásku. Ne, je chytrá, přemýšlí a líbí se mi, že si klade otázky, zda Daniel za to stojí a naivně mu nevěří každé slovo. Přemýšlí nad tim, zda by nebyl život bez něj lehčí. Zamýšlí se, zda nechce vést normální život, beze strachu, bez nadpřirozena. Vdát se, mít děti a v klidu zestárnout.
Naopak Daniel mi docela vadí a já doufám, že s nim neskončí.

Žádné komentáře:

Okomentovat