Follow Me @Charmedka

12.10.14

Laurell K. Hamilton - Smrtící tanec

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: The killing dance
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 6.
Počet stran: 374
Rok vydání: 2009
Vydání originálu: 1997
Nakladatelství: Triton
Vazba knihy: Brožovaná
Mrtví ji poslouchají na slovo a nemrtví z ní mají strach. Anita Blakeová, nekromantka a lovkyně upírů, však žije dvojí život – i ten milostný! Má poměr s upířím Pánem města i s vlkodlakem. Teď však po ní někdo jde. Na její hlavu je vypsaná odměna, a tak musí život svěřit do rukou spolehlivých přátel. Navíc je nucena k něčemu, o čem se jí předtím ani nesnilo: musí se rozhodnout mezi svými nápadníky.


Anita řeší případ upíra, kterému se podivně rozpadá tělo. Upír je přesvědčen, že zrovna Anita mu může pomoci. Sice je schopná, ale tohle už je moc velké sousto. Je možné, že nespokojený upír se mstí?

Na Anitu je vypsána odměna a její jediné štěstí je, že zakázku nepřijal lovec odměn, ale zároveň její kamarád Edward (známe z předchozích dílů). Nebezpečí se ale skrývá za každým rohem a i přes tuto hrozbu, hrozbu smrti se Anita odmítá schovat na bezpečné místo.

Navíc samozřejmě řeší problémy s Richardem. Richard má problém se členem své smečky Marcusem, jenže Alfa samec může být jen jeden a rozhodne to zápas na život a na smrt. Jenže Richard neuznává vraždění a zabíjení a Anita ho těžko přesvědčuje, že zabití se ne vždy dá vyhnout a že někdy je to prostě nutnost.

A další konflikty nastávají, když Anitě největší bezpečí může zajistit jedině Jean-Claude. To se samozřejmě Richardovi ani trochu nelíbí a musí spolknout svou ješitnost.


"Netrápí mě, že dokážu zabíjet tak lehce. Starosti mi dělá, že mě to netrápí."


Kdo očekává zase spousty krve a akce, tak bude zklamaný. Zrovna v tomto díle ho moc nenajdete, ale přesto neztrácí na kvalitě a to i přes celkem snadné rozuzlení situace.

A ještě menší poznatek, můžete si všimnout, že knihy jsou díl od dílu silnější. Kdo ví, jaké bichle pak budeme číst.

Žádné komentáře:

Okomentovat