Follow Me @Charmedka

12.10.14

Laurell K. Hamilton - Krvavé koleno

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: Bloody Bones
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 5.
Počet stran: 328
Rok vydání: 2009
Vydání originálu: 1996
Nakladatelství: Triton
Vazba knihy: Brožovaná
V pátém díle série napsané Laurell K. Hamiltonovou má lovkyně upírů Anita Blakeová, která má mimo to i dar probouzet mrtvé, práce nad hlavu. Musí vyřešit dva úkoly, při nichž i ona sama začne přemýšlet o tom, zda nejsou nad její síly: probudit celý hřbitov více než dvě stě let starých mrtvol a zjistit, co se stalo třem mladíkům z Missouri zavražděným způsobem, který ještě nikdy předtím neviděla. Napínavá kniha plná boje nejen mezi právem a zákonem na jedné straně a nejrůznějšími bytostmi využívajícími nadpřirozených schopností k prosazení vlastních zájmů na straně druhé, ale i zápasů o moc mezi dvěma klany upírů.


Anita má nového kolegu (pomocníka) Larryho, studenta, který se chce věnovat v budoucnu tomu samému co Anita a právě Anita ho má zaškolit. Larry je mladý, v oboru nezkušený, ale do akce rozhodně zapálený.

A zrovna se nabízí případ vyřešení sporu pozemku. Anita s Larrym se vydávají mimo St. Louis, aby probudili hřbitov a dozvěděli se, komu pozemek vlastně patří.

Musí řešit případ hromadných masových vražd, které se udály nedaleko jejího momentálního působiště. Opět spolupracuje s policií, ale místní policie nerada vidí neznámé lidi, kor civilisty a ještě ke všemu, když se jedná o ženskou.

Případ tří vražd, které spáchal upír, tak mocný, že samotnou Anitu tohle zjištění překvapí  a ještě větší překvapení teprve přijde. Sama to nezvládne a potřebuje pomoct a kdo jiný by pomohl, než Jen-Claude.

Změna prostředí Anitě rozhodně pomohla, případ se stává zajímavější, když opustila již nám známé St. Louis a přemístila se na venkov. A to není vše, v knize se objevují nové bytosti - elfové. Kniha je napínavá, elfí magie je mocná a elfové jsou úplně jiní než upíři či vlkodlaci.

V tomto díle ani neřešíme tolik vztah Anity a Richarda, případně Jean-Clauda. Richard se tady téměř nevyskytuje. Kniha trochu zdrsněla, kor co se týče finálních scén.

Žádné komentáře:

Okomentovat