Follow Me @Charmedka

12.10.14

Laurell K. Hamilton Rozesmátá mrtvola | Mini recenze

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: The laughing corpse
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 2.
Počet stran: 264
Rok vydání: 2006
Vydání originálu: 1994
Nakladatelství: Triton, Epocha
Vazba knihy: Brožovaná
Druhá kniha série Anita Blakeová, Lovec upírů. Městem St. Louis se běžně pohybují upíři, lykantropové nebo ghúlové. A taky bytost, která zaslepeně zabíjí a vzápětí zmizí do noci, aniž by ji kdokoli viděl, natož mohl zastavit. Případ se ve spolupráci s policií snaží vyřešit Anita Blakeová, oživovatelka zombií a odbornice na nadpřirozené zločiny. Podaří se jí najít vraha včas, než si najde další oběti? Jak draho ji přijde, že si proti sobě poštvala seňoru Domingu, královnu vúdú? Proč se ochrnutý milionář snaží Anitu přinutit, aby pro něj oživila zombii jeho předka? Jak pevná je Anitina zásada nepoužívat při rituálech lidskou oběť? A co na to stvůra ve sklepě?


Anita má dar oživovat mrtvé, ale viditelně si i vytvářet spousty nepřátel. Kromě mocné kněžky vúdú odmídne oživit předka jednoho milionáře. Tento pán nabízí velkou částku peněz za oživení, ale za takto velké peníze v tom musí být háček.

Když se Anita dozví, že mrtvola je stará přes tři tisíce let a k rituálu ji nestačí pouhé kuře k obětování, zakázku odmítne. S tím se ale Harold Gaynor jen tak nevyrovná.

Navíc ve městě někdo vraždí ve velkém a rozhodně to neni člověk. Zastaví ho Anita dřív, než dojde k dalším vraždám?

Anita je mi stále sympatičtější, miluji její smysl pro sarkasmus. Ani  v tomto díle se to neobejde bez litrů krve, vyvržených vnitřností a dalšího. Série Anita Blake nebude pro slabé povahy.

Kde se děj odehrává, o co pořádně jde, jsme se dozvěděli v prvním díle, čili tenhle už nás tímhle nepřekvapí. Čtenář ví, co očekávat a autorka už se zaměřuje převážně na pořádný děj.

Žádné komentáře:

Okomentovat