Follow Me @Charmedka

12.10.14

Laurell K. Hamilton - Cirkus prokletých | Mini recenze

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: Circus of the damned
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 3.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2006
Vydání originálu: 1995
Nakladatelství: Triton, Epocha
Vazba knihy: Brožovaná
Třetí kniha série Anita Blakeová, Lovec upírů. V USA je lykantropie i vampyrismus legální a město St. Louis je srdcem snah za rozšíření práv nelidí. Anita Blakeová - státem uznaná popravčí upírů - uvízne uprostřed bitevního pole, na němž se mají střetnout prastaří nemrtví o vládu nad městem. Kdo ji získá na svou stranu? Koho bude nucena zradit - tedy za předpokladu, že odstranění vlezlého upíra lze vůbec zradou nazvat.



Nebyla by to správná Anita, kdyby neřešila více problémů najednou. Vampyrismus je legální, ale ne každý s tím souhlasí. Například takové občanské sdružení, které tvrdě bojuje proti legalitě a chce upíry do jednoho zlikvidovat.

Jean-Claudovi postavení Vládce města je v ohrožení, někdo ho chce sesadit z trůnu. Opět se setkáváme s Alejadrem a Oliverem, ale i zcela novou bytostí Lamií. Mezi nemrtvými propuká válka o nadvládu města.

A Anita se ocitá přímo ve středu všeho dění a to není vše. Krom Jean-Clauda, který neúnavně projevuje svůj chtíč se objevuje nový nápadník, učitel na střední škole, ze kterého se vyklube vlkodlak.

Aby i třetí díl byl na stejné, či vyšší kvalitní lince, musí Anita čelit stále silnějším nepřátelům a komplikovanějším úkolům. A toho si Laurell K. Hamilton vědoma.

První polovina je poměrně klidnější, rozhodně ne ale nudná. V druhé už se objevuje jedna akce za druhou a taková finální rozhodně stojí za to.

Anita ani v této knize nepostrádá svůj sarkasmus a důvtip, krve je opět prolito poměrně dost a vulgárníma slovama se nešetří. Ale ani to mě neodrazovala od čtení, knize to dodává šmrnc a čtivost. 

Žádné komentáře:

Okomentovat