Follow Me @Charmedka

12.10.14

Laurell K. Hamilton - Kavárna šílenců

Spisovatel: Laurell K. Hamilton
Originální název: The laughing corpse
Série: Anita Blake - Lovec upírů
Díl: 4.
Počet stran: 290
Rok vydání: 2008
Vydání originálu: 1996
Nakladatelství: Triton
Vazba knihy: Brožovaná
Anotace:
Čtvrtá kniha série Anita Blakeová, Lovec upírů. Animátorka Anita Blakeová je zákonnou popravčí upírů pro celou oblast. Jako expertka na nadpřirozené jevy spolupracuje i s místním Duchařským komandem, zvláštní policejní jednotkou specializovanou na nadpřirozené zločiny. Teď se setkává s řadou případů pohřešovaných lykantropů. A jako by pracovních problémů neměla až nad hlavu, musí současně řešit i potíže ve svém osobním životě. V slabé chvilce slíbila manželství alfa samci vlkodlačí smečky, ale ani to ji nezbavilo nežádoucí pozornosti Pána Upírů a jeho žárlivých příznivkyň.V komplikovaném případě se jako obvykle řeší i otázka, Kdo je tu vlastně netvor?


Anita řeší případ ztracených a zavražděných kožoměnců. K tomu se objeví porno, kde vystupují jak lykantropové, tak lidé a kde během jedné scény je zavražděna žena. Souvisí tyhle dva případy spolu a má je na svědomí jedna osoba, nebo je to jen náhoda?

A opět Anita řeší svůj milostný život. Jean-Claude je neodbytný, ale Anita přece s mrtvolami nechodí, ale poslední dobou randí s vlkodlakem Richardem Zeemanem. Jenže neví, co od vztahu vlastně očekává. Možná ji přijde, že porušuje svoje zásady.

Sám Richard má problém ve své smečce a Anita je toho samozřejmě také zatažena. A co se teprve bude dít, když se na scéně objeví vrah a lovec odměn Edward...

Tentokrát se nám v knize neobjevuje tolik nových postav a my můžeme sledovat pouze osudy již známých hrdinů. A plus také vidím v tom, že Anita a její milostný život se začíná konečně nějak rozvíjet a není to jen ta nepřístupná žena.

Kniha se mi líbila hodně, je tam daleko více napětí, je to "drsnější" a více vtáhne do děje.

Naopak co mi vadí je překlad, ten je naprosto katastrofální. Už jenom samotný název Kavárna šílenců a v knize se pak objevuje Ztřeštěná kavárna, to mi přijde hodně velká chyba, která se prostě objevit neměla.

A ještě k obálce, žádná krvavá, ale určitě na pohled zaujme. Líbí se mi mnohem více než třeba Rozesmátá mrtvola.

Žádné komentáře:

Okomentovat