Follow Me @Charmedka

09.10.14

L. J. Smith - Zášť | Mini recenze

Spisovatel: L. J. Smith
Originální název: The fury
Série: Upíří deníky
Díl: 3.
Počet stran: 240
Rok vydání: 2010
Vydání originálu: 1991
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Vázaná


Děsivá síla plná zášti napadla naše město. Touží všechny zahubit a pít jejich krev. Dokáží se Damon se Stefanem smířit a bojovat bok po boku proti něčemu ještě hrozivějšímu, než jsou oni sami? A dokážu to já?"



Elena se snaží uniknout zlu, které chce ovládnout město. Jenže při jízdě autem nezvládá řízení a zřítí se do řeky. Stefan se jí snaží zachránit, ale i přes jeho snahu umírá. Stefana teď žene touha po pomstě a nemíří k Damonovi.

Jenže jejich boj jim překáží právě Elena, která se vrátila přeměněná v upírku. Stalo se to, čeho se tak bála a odmítala. Musí se smířit nejen s novým životem, ale zároveň zabránit zlu, aby zničilo Fell`s Church. K tomu bude ale potřeba, aby všichni spojili své síly.

Daleko napínavější než předchozí díly, tenhle díl mě bavil více, konečně to mělo nějaký říz a neřešil se jen milostný vztah mezi Stefanem, Damonem a Elenou. Kniha měla tajemný nádech, konec se odehrává v tajemné hrobce, kde se hlavním hrdinům zjeví duch Honorie Fellové, která varuje před nebezpečím, které se blíží.

Sice si kniha zaslouží o kapku lepší hodnocení než předchozí dva díly, přesto se nejedná o žádné světoborné dílo, které by něčím uchvátilo.

Žádné komentáře:

Okomentovat