Follow Me @Charmedka

10.10.14

L. J. Smith - Temné shledání | Mini recenze

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: Dark renunion
Série: Upíří deníky
Díl: 4.
Počet stran: 272
Rok vydání: 2009 
Vydání originálu: 1992
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Vázaná
Záhadných úmrtí přibývá a šílenství se šíří... Na pomoc přichází armáda nemrtvých. Snažím se předat poselství na záchranu našeho městečka, ale sama to nedokážu. Má existence je ohrožena, tak hledám pomoc v záhrobí. Dokážu se vykoupit ze spárů věčného temna?" Hon na zlo začíná



Od smrti uteklo už pár měsíců. Stefan s Damonem odjíždí z Fells Church a život ve městě se dostává pomalu do normálu.
Kniha začíná oslavou, kterou uspořádá Caroline pro Meredith. Během oslavy ale dojde k nehodě. Bonnie má neustále sny o Eleně, vracejí se stále dokola, Elena ji chce něco sdělit a nějaká síla jim spojení vždy přeruší. Přece ale jen přijdou na způsob, jak se dozvědět aspon něco málo o síle, která opět sužuje město.
S pomocí Matta a Meredith provedou kouzlo, které přivolá zpět Stefana s Damonem.
Stefan tuší, co se s městem děje a díky deníkům Honorie Fellové svoje domněnky potvrdí. Tady se knihy trochu ztotožňují se seriálem.

V tomto díle výraznou postavu představuje Bonnie, která komunikuje s Elenou. Je to fajn změna nečíst pouze o zamilované trojici. Damon je tentokrát na straně dobra a i když musí zatnout zuby, docela se mu daří zachovat správně.

Kniha se číst dala, ale stejně jako předchozí, žádný zázrak to není. Přečte se ale během pár dní. Bohužel závěrečnému boji je v knize věnováno pouze posledních pár stránek.

Žádné komentáře:

Okomentovat