Follow Me @Charmedka

09.10.14

L. J. Smith - Souboj | Mini recenze

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The struggle
Série: Upíří deníky
Díl: 2.
Počet stran: 232
Rok vydání: 2009
Vydání originálu: 1991
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Vázaná
Elena brzy zjistí, že existuje ještě mnohem větší nebezpečí než zamilovat se do upíra – a to být předmětem touhy upírů dvou. Zatímco Stefan i nadále bojuje s instinktivní žízní po její krvi, Damon setrvává ve své snaze získat si Elenino srdce. A Elenu přitom čeká ještě mnohem těžší zkouška: aby zachránila jednoho ze svých nesmrtelných ctitelů, sama bude muset riskovat svoji smrtelnost.


Kniha navazuje tam, kde předchozí skončila. Elena je pro záchranu Stefana ochotná udělat téměř cokoliv. Damonovi nevěří, že Stefan je po smrti. S pomocí svojí nejlepší kamarádky Bonnie, která má čarodějnické předky a schopnosti se začaly vyvíjet i u ní, se rozhodne Stefana najít.

Elena musí ochránit své nejbližší, ale i Stefana. Ze ztraceného deníku se začnou objevovat jednotlivé zápisky a hrozí, že se každý dozví, kdo Stefan ve skutečnosti je.

Stefan se hodlá pomstít a ukončit problémy s Damonem jednou provždy. Stále více a více se zaplétáme do milostného trojúhelníku.


V této knize se poprvé objeví i nová postava - Alaric Saltzman, nový učitel, který bude mít také velkou úlohu v knize. Kromě něho mají více prostoru i další postavy, Bonnie, Matt...

A kniha je více napínavá, než první díl. Ale stejně nechápu, co z téhle série dělá světový bestseller. Zatím to nijak úžasný není, ono je to možná i tím, že seriál nasadil příčku hodně vysoko. 

Žádné komentáře:

Okomentovat