Follow Me @Charmedka

10.10.14

L. J. Smith - Zajetí | Mini recenze

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The return: Shadow souls - Part I
Série: Upíří deníky
Díl: 7.
Počet stran: 321
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2010
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Stefan byl zajat a uvězněn démonickými duchy, kteří ve Fell's Church rozpoutali pravé peklo. Elena se vydává do Temné dimenze na pouť plnou nebezpečí, aby ho zachránila. Doprovází ji Stefanův bratr Damon, který touží po Eleně celým tělem i duší. Jediný Damon totiž zná cestu do místa, kde je Stefan držen v zajetí. Elena se nezastaví před žádnou překážkou, aby Stefana osvobodila. Ovšem s každým dalším dnem na nebezpečné cestě roste napětí utajované touhy mezi Elenou a Damonem.


Elena brzy zjistí, že Stefan je vězněn v Temné dimenzi, jenže cestu tam zná pouze Damon. Damon ale začíná být v těchto dílech jiný, ne hnaný nenávistí vůči bratrovi, spíše ho žene láska k Eleně, možná i proto, aby Elena byla šťastná, se vydá s Elenou zachránit Stefana do Temné dimenze, jinak také zvané předpeklí. Damon všechny upozorní, co vše se tam dá spatřit, ale Elena neváhá, Stefana chce zachránit.
Meredith a Bonnie nenechají kamarádku ve štychu a do Temné dimenze se vydávají spolu s ní, takže v tomto díle hrají opět výraznou roli.
K osovobození Stefana jsou ale zapotřebí klíče, které uschovali Kitsune a ti rozhodně naší partě k jejich nalezení nepomohou.

Pro zajímavost, Kitsune neni žádná vymyšlená postava autorky. Patří do Japonské mytologie, znamená "liška". Je popisován jako inteligentní tvor s magickými schopnosti, především transformace do lidské podoby.

Ze začátku jsem měla chuť knihu odložit. První polovina knihy není o ničem jiném, než o tom, jak Elena fňuká po Stefanovi, že je láska jejího života a tak dále. Zamilovaný romány mám ráda, ale čeho je moc... A tady toho bylo až přespříliš. Prostě Elena mi v knihách leze na nervy.

A Temná dimenze byla překvapení, čekala jsem šílený horor a ono je to v podstatě obrovské tržiště, otroci a zlo. Ale na druhou stranu je to příjemná změna, která mě baví. 

Žádné komentáře:

Okomentovat