Follow Me @Charmedka

10.10.14

L. J. Smith - Osvobození | Mini recenze

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The return: Shadow souls - Part II
Série: Upíří deníky
Díl: 8.
Počet stran: 288
Rok vydání: 2011
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Elena společně s Damonem, Meredith a Bonnií vešla do Temné dimenze osvobodit Stefana, který tam pomalu umírá. Damon cítí vinu za zločin, který proti bratrovi spáchal, a je ochoten nasadit pro Stefana život. V Temné dimenzi události spějí k dramatickému vyvrcholení. Elena s přáteli míří přímo k vězení, a jako vždy to je závod o život. Dramaticky osvobozují Stefana z cely. Teprve při akutním nebezpečí smrti, hrozící jejím přátelům, se Eleně podaří znovu vyvolat Křídla ochrany. A pak již prchají bránou mezi dimenzemi z vězení do pozemského světa, domů do Fell's Church.


I tento díl se odehrává v Temné dimenzi. Stefan pomalu umírá a k jeho záchraně je třeba najít obě poloviny klíče a to rozhodně nebude snadné. Velkou změnu prodělala Elena od začátku knih. Z namyšlené holky, která hledí jen na sebe se stal úplně jiný člověk a to se projeví i v tomto díle.

Temná dimenze je plná chudoby, otroků a tady se rozhodne Elena zasáhnout, když ochrání jednu otrokyni před mocnějšími a bohatšími. A Damon se taky hrozně změnil, opravdu mu záleží na záchraně Stefana, lituje svých činů a chce mu pomoci.
Stefana v tomto díle ale moc nečekejte, vyskytuje se tu opravdu jen zřídka. Kniha Osvobození je zaměřená především na Elenu, Damona a ostatní.

Díly v Temné dimenzi mi přijdou zajímavější a hlavně čtivější, zvlášť tenhle díl. Pořád se tam něco děje, najdete tam i spousta magických bytostí, kterými autorka v tomto díle moc nešetří.

Oproti předchozím si tady L. J. Smith trochu polepšila. Co se mi ale nelíbí je přelétavost Eleny. Už pomalu od počátku knih Elena touží i po Damonovi, je uplně jiný než Stefan a to ji asi přitahuje.
Postavy prošly určitou změnou, až na Bonnie, stále ukňouraná, až Vám to chvílemi leze na nervy. Taky si autorka ulehčuje zápletky, stačí k tomu čarodějnice s vidinami. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat