Follow Me @Charmedka

16.10.14

L. J. Smith - Prokleté sestry

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: Daughters of darkness
Série: Říše temnot
Díl: 2.
Počet stran: 248
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 1996
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Tři sestry už nebaví život upírek a rozhodnou se pro útěk. Chtějí žít stejně jako jejich teta a živit se pouze zvířecí krví. Za porušení přísných zákonů je však čeká trest, který chce vykonat jejich bratr Ash. Ve chvíli, kdy se jedna ze sester zamiluje do obyčejného chlapce a Ash do obyčejné dívky, není pro nikoho cesty zpět. Říše temnot má svá pevně stanovená pravidla, a kdo je nedodrží, bude za to pykat. Proč musela zemřít teta upířích sourozenců? Mají šanci odhalit pravdu a zachránit si tak život? Druhý díl tajemné série Říše temnot volně navazuje na titul: Říše temnot - Tajemství upírů.


Něco ke knize
Upíří sestry Jeřabina, Poštolka a Nefrit už nechtějí být svazovány zákony Říše temnot, chtějí svobodu a žít stejně jako jejich teta Opal Burdocková, která se přestěhovala do malého městečka Brier Creek. Když ale sestry dorazí do domu Opal, čeká je nemilé překvapení, tetu najdou probodnutou kůlem ve sklepě.

Mary-Lynnette vždy tíhla k noci, odjakživa ji fascinovala, stejně tak hvězdy, které lze vidět jen v noci. Během jednoho večera, ale zahlédla něco jiného. Viděla tři sestry, které měli navštívit paní Burdockovou, jak zakopávají něco na zahradě. Mary-Lynnette je zvídavá a tak chce záhadu vyřešit, podezřívá totiž sestry, že svoji tetu zavraždily. Větší jistotu začíná mít, když se svým bratrem Markem sestry navštíví a nenápadně na nich vyzvídá. Rozhodně to nenechá jen tak být a zvědavost se někdy taky úplně nevyplácí.

Navíc se na scéně objevuje Ash, který má za úkol sestry přivést zpět. Ve městě se začne dít spousta zvláštních věcí, někdo sestry pronásleduje a podezření padá i na Ashovu hlavu. Někdo je tam nechce. A obě pravidla Říše temnot jsou porušena, Marry-Lynnette s Markem se dozvídají o říši a mezi upírem a člověkem vzniká pouto.

Moje hodnocení a dojmy
Kniha sice volně navazuje na druhý díl, takže teoreticky by se dala číst bez toho, aby jste četly předchozí, ale myslím, že to není úplně ideální. Například Ash se objevil již v prvním díle a takhle aspoň víte, co je zač.
Kniha mě mile překvapila, sice první díl jsem chválila, ale u L.J. Smith nikdy nevíte, jeden díl může být super a u dalšího máte co dělat, aby jste ho dočetly. Upřímně doufám, že celá série bude tak čtivá, jako první dva díly.

Prokleté sestry byly více akčnější a napínavější jak Tajemství upírů. Pro mě byla poutavější a konec zajímavý. I když děj byl uzavřen, stejně jako u knihy první, nebrání ovšem dalšímu pokračování. Tak jsem zvědavá, docela by mě pár věcí zajímalo, jak budou dále. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat