Follow Me @Charmedka

26.10.14

L. J. Smith - Neviditelné zlo | RC review

Spisovatel: L.J. Smith 
Originální název: Unseen
Série: Upíří deníky
Díl: 15.
Počet stran: 304
Rok vydání: 2014
Vydání originálu: 2013
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Elena a její přátelé si užívají poklidný studentský život na univerzitě. Eleniny Strážcovské smysly však v poslední době zbystřily a ona cítí, že se blíží nebezpečí. Se Stefanem a ostatními se musí postavit krvelačnému Prvorozenému upírovi, který je však vždy krok před nimi. Dokážou čelit tak mocnému protivníkovi a zachránit Eleně život?



Od posledně uplynulo pár let. Stefan a Elena spolu bydlí, Meredith je provdaná za Alarica, Matt má nějaký ten rok přítelkyni, před kterou tají, kdo ve skutečnosti je a co jsou zač jeho přátelé a Bonnie momentálně slaví 24. narozeniny. Damon se kdesi potuluje s Katherine, ale díky spojení, které má s Elenou o sobě neustále vědí.

Vše vypadá idylicky, až na Elenin pocit, že se blíží zlo. Tentokrát stojí proti Prvorozenému, který má navrch. Jdou po něm i lovci, ale upír nenechává za sebou žádné stopy a bez pozvání se dostane do domů. A tenhle upír jde po Eleně.

Sice stále říkám, že už to mělo dávno skončit, ale poslední díly jsou ty nejpovedenější. A konkrétně tenhle patnáctý díl je druhý nejlepší. Je to téměř samá akce, když ne ve škole u Eleny, tak problémy řeší Damon s Katherine, které pronásleduje skupinka upírů, která se nedá zabít a je s nimi všude, kam utečou.

Kniha plná akce, napětí a co víc, autorka se nebojí zabíjet jednu postavou za druhou. To snad ještě v žádném předchozím díle nebylo. Máte se na co těšit, pokud se dostanete až sem.

Konec byl více než překvapivý a je jasné, že bude následovat další díl. Já jsem moc zvědavá, zda se daná situace vyřeší, nebo to takhle zůstane. Kdyby se vyřešila, ani by mě to nepřekvapilo. V Upířích denících je možné snad všechno.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat