Follow Me @Charmedka

16.10.14

L. J. Smith - Lovci zla | RC review

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The chosen
Série: Říše temnot
Díl: 5.
Počet stran: 240
Rok vydání: 2013
Vydání originálu: 1997
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Rashel Jordan byla jako malá holčička svědkem smrti své matky zavražděné krutým upírem. Jako dospělá začne sama upíry lovit. Pod přezdívkou Kočka se snaží očistit svět a zbavit ho všech nočních příšer. Až jedné noci potká Quinna, bezcitného a velmi nebezpečného vampýra a přece svou spřízněnou duši. Od té doby se všechno změní...


Něco ke knize
Jako malá byla Rashel svědkem vraždy své matky a kamaráda Timmyho, které zabil upír. Rashel to ví jistě a je rozhodnutá, že až bude moci, pomstí se. Od pěti let se přesouvá z jedné pěstounské rodiny do druhé, nezůstává dlouho na jednom místě. Je to nebezpečné a alespoň má možnost pozabíjet více upírů v různých státech. Říká si kočička a u ostatních lovců má velký obdiv a respekt.


V Bostonu se začínají ztrácet mladé dívky a Rashel je přesvědčená, že v tom má prsty upír. S dalšími lovci se jim podaří jednoho zajmout. Ostatní ho mají v plánu mučit a dostat s něj potřebné informace. Jenže Rashel ho pustí, sama neví proč, ale něco mezi ní a upírem Quinnem se stalo, zvláštní pocit. Rashel je považována za zrádkyni a tak si musí poradit sama.

Během jedné noci, kdy se snaží ulovit nějakého upíra zahlédne utíkající mladou dívku, kterou zachrání. Ta ji prozradí, že není jediná, koho upíří chtěli unést. V klubu, kde se to hemží mladými lidmi, kteří se chtějí dát na stranu temnoty si upíří vybírají vhodné oběti a vypadá to, že je odvážejí do upířích enkláv do otroctví, které je Říší temnot ale zakázané. Zatím žádný lovec žádnou enklávu neobjevil a nikdo neví, kde se přesně nacházejí. Rashel má plán, nechá se unést, ale hlavním upírem je zde Quinn, kterého Rashel zachránila. Dokáže ho tentokrát zničit?

Moje hodnocení a dojmy
Pátý díl je pro mě zatím nejlepším dílem z celé série. Děj je zajímavý a hlavně napínavý. Vyskytuje je zde spousta akce a to už docela od začátku. A když se Rashel do enklávy, tak to nejlepší teprve přijde. Upíři i vlkodlaci jsou zde ve skvělé kombinaci.

Navíc Rashel je velmi sympatická postava, která se ničeho nebojí. Nechybí ji odvaha, smysl pro humor, ale i čestnost a rozumné uvažování. Opět se zde řeší otázka spřízněných duší, i když mi přijde, že tahle kniha není na ní až tolik zaměřená. Spíše jsem byla plná očekávání kvůli výpravě Rashel do enklávy, než kvůli tomu, jak to bude mezí ní a Quinnem.

Kniha se dobře četla a velmi mě bavila, jak už jsem psala, pro mě nejlepší díl z celé série.

Moc děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Žádné komentáře:

Okomentovat