Follow Me @Charmedka

10.10.14

L. J. Smith - Druhá šance

Spisovatel: L.J. Smith 
Originální název: Hunters: Phantom - Part I
Série: Upíří deníky
Díl: 11.
Počet stran: 216
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Jedenáctý díl série Upířích deníků Elena a její přátelé zachránili své město Fell's Church před zlými silami. Zaplatili za to ale vysokou cenu: Damon je mrtvý. Jeho smrt všechno změnila, Elena a Stefan mohou být totiž konečně spolu. Bude však Elena schopná na Damona zapomenout? V jejích snech k ní Damon promlouvá a varuje ji, že se blíží další nebezpečí. Temné síly, které napadají přímo lidská srdce. Dokáže se jim Elena a její blízcí ubránit?

Něco ke knize
Strážkyně daly městu Fell`s Church novou šanci. Elena se probouzí doma ve své posteli, jako by se ani nic nestalo a žádní Kitsune město nezničily. Všichni hrdinové dostudovaly, Elena se chystá na vysokou. Je to ale trochu matoucí, těch pár měsíců co uplynulo vlastně Elena nezažila.

Ale záchrana města měla velkou cenu, Damon zemřel, ale stále se Eleně objevuje ve snech a to tak živě, že si Elena není jistá, zda se o sny skutečně jedná a její stesk je velký.
I když se může zdát, že vše je zase v pořádku, městečko zlé síly zkrátka přitahuje a všem zase hrozí nebezpečí. Sem tam se někde objeví něčí jménu a tomu člověku zanedlouho hrozí smrt.

Moje hodnocení a dojmy
Trochu nechápu, proč L. J. Smith nezakončila sérii desátým dílem, kdy se v podstatě vše vyřešilo. Série neni tak čtivá, abych žádala další a další díly. Teď můžu jen doufat, že se protentokrát vyhne nějakým liškodlakům a dětem, kteří si žerou vlastní maso.

Navíc tenhle díl byl absolutně o ničem, ona se ta čtivost a kvalita střídá obdíl. Předchozí byl poměrně fajn, tak zde zase kvalita klesá. Nejvíce si přečtete o tom, jak Eleně chybí Damon, že ho miluje a i když je po smrti, tak stále se nedokáže plně oddat Stefanovi, kor když ji Damon stále navštěvuje ve snech. Elena se prostě nezmění, furt to bude ufňukaná holka, která neví, co chce.

Objevují se tu i další postavy, do Fell`s Church se vrací Alaric spolu se svojí kolegyní, která je trnem v oku Meredith, vzájemně na sebe žárlí. Novou postavou je i Caleb Smallwood, bratranec Tylera. Pokud si nepamatuje, tak Tyler pochází z rodu vlkodlaků.
Krom Eleny mi ale krev pila i Bonnie, sladká Bonnie, která ale začíná na Elenu silně žárlit a vadí ji, že neni středem pozornosti. Na jednu stranu se jí nedá divit, vše se opravdu točí kolem Eleny, ale na druhou stranu neni o co stát, když ji neustále jde o život.
Samozřejmě si další díly přečtu, ale bojím se toho, co si tentokrát autorka vymyslela, navíc v tomhle díle se opravdu nic moc nedělo a Druhá šance mě silně nudila. 

2 komentáře:

  1. Se čtením série jsem skončila u druhého dílu. A jak tak čtu tvoji recenzi, jsem ráda. Zdá se mi, že se to točí pořád okolo toho samého. Překvapilo mě, že zrovna Bonnie bude žárlit. Ale tady je možná všechno, že?
    Moc pěkná recenze. Jsem zvědavá jaký budeš mít názor na další díly :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to ses daleko nedostala :D Mám to přečteno až do 16.dílu, recenze mám na druhém blogu, ale určo to budu postupně překopírovávat i sem :)

    OdpovědětVymazat