Follow Me @Charmedka

10.10.14

L. J. Smith - Zoufalství

Spisovatel: L. J. Smith 
Originální název: The Return: Midnight - Part II
Série: Upíří deníky
Díl: 10.
Počet stran: 312
Rok vydání: 2012
Vydání originálu: 2011
Nakladatelství: Fragment
Vazba knihy: Brožovaná
Stefan a Elena se vydávají zachránit svou kamarádku Bonnii do Temné dimenze. V městečku zanechávají Matta, Meredith a paní Flowersovou, aby jej chránili před nebezpečnými silami, které se ho zmocňují čím dál více. Děti jedno po druhém podléhají malachům. Ale Matt a Meredith brzy pochopí, že zdroj zla je mnohem hrozivější – a mnohem bližší – než si mysleli… 

Něco ke knize
Než se Stefan s Elenou vydají do Temné dimenze zachránit Bonnie, osvobodí Matta z vězení s pomocí Sageho, celý soud je složen ze zlomyslných liškodlaků. Jenže po návratu do penzionu je čeká nemilé překvapené poté, co se Stefan vydá lovit. Šiniči a Misao se v podobě Stefana snaží ostatní oklamat a získat Misaoinu hvězdnou perlu, ovšem nikdo se nenechá přechytračit a zlověstný plán prokouknou.

Misao a Šiniči se díky kouzlům osvobodí a dům zamoří Malachy. Stefan s Elenou se díky univerzálnímu klíči přesunou do Temné dimenze do domu lady Ulmy a Matt, Meredith a paní Flowersová se pokusí ukrýt v domě Matta.

Bonnie zná cestu k Sedmi pokladům, kde se nachází největší hvězdná perla, která dokáže zachránit Fell`s Church. Všichni se tam vydají, na cestě je čeká ale spousty nástrah a nebezpečí. Mají čas pouze do Poslední půlnoci. Poslední půlnoc je půlnoc, po které už jiná nenastane a město bude definitivně zničeno.

Mezitím Matt s Meredith a paní Flowersovou pomalu přicházejí na to, kdo vydává rozkazy a kdo za celou tuhle situaci může. Nastane boj nejen ve Fell`s Church, ale i v Temné dimenzi při získávání hvězdné perly, kde jde o životy...

Moje hodnocení a dojmy
Kniha je zas o chlup lepší než předchozí díl, který byl v podstatě o ničem, naprosto zbytečný. Děj byl tentokrát napínavý a přišlo nečekané rozuzlení.

Seznámíme se i s novou nadpřirozenou bytostí, obromuty (trochu mě to zarazilo, ale zas tak mě už nic nepřekvapí v této sérii), obromuti jsou zvířata, která doprovázejí Elenu a ostatní k Sedmi pokladům.

Konec knihy se mi líbil asi nejvíce, možná je to kapitola, která se mi líbila nejvíc ze všech knih, byla tak úžasně a dojemně napsaná.

Zajímá mě, o čem budou další díly, ale na druhou stranu by už série mohla být konečně uzavřena.

Žádné komentáře:

Okomentovat